Avantajele și dezavantajele trotinetelor electrice

Avantajele și dezavantajele trotinetelor electrice

În prezent numărul de persoane care utilizează o trotinetă electrică este în continuă creștere. Cu siguranță vedeți prin tot orașul oameni care merg pe trotinete spre școală, serviciu, etc.

Acest lucru se datorează faptului ca oferă o mulțime de avantaje, cum ar fi evitarea traficului aglomerat. Mai mult, aceste vehicule electrice reprezintă o alternativă excelentă, mai ales dacă circulați des prin zone aglomerate sau dacă preferați să faceți altceva cu banii cheltuiți pe combustibil.

Încă vă gândiți dacă merită o trotinetă electrică? Citiți articolul în continuare pentru a lua o decizie

În primul rând trebuie să înțelegem toți că o trotinetă electrică nu este o jucărie. Oferă foarte multă distracție, dar totuși este un mijloc de transport. Există modele pe piață care pot să atingă chiar și 60-70 km/h; totuși majoritatea merg doar cu maxim 25 km/h, însă, chiar și așa un accident poate provoca foarte multe pagube, atât celui care conduce trotineta electrică, cât și persoanei eventual accidentate.

Avantajele trotinetelor electrice

Să vedem în continuare câteva dintre principalele avantaje ale achiziționării unei trotinete electrice.

Ne puteți urmări și pe Google News

Navetă mai rapidă – unul dintre avantajele trotinetelor electrice este faptul că vă ajută să scăpați de traficul aglomerat. Puteți merge pe prima bandă, pe lângă trotuar, strecurându-vă prin trafic, fără a mai sta blocați în coloană. De asemenea, puteți alege scurtături și să mergeți pe străduțe înguste pe care cu mașina nu ați avea nicio șansă.

Costuri mai mici – spre deosebire de mașină, nu aveți de ce să va faceți griji în ceea ce privește întreținerea, parcarea și combustibilul, deoarece aceste noi vehicule electrice sunt alimentate cu baterii performante care pot rezista mulți ani de zile dacă sunt exploatate corect. În ceea ce privește întreținerea, trebuie doar să aveți grijă să înlocuiți anvelopele și plăcuțele de frână la timp.

Prietenoase cu mediul – aceste vehicule nu poluează atunci când funcționează, spre deosebire de mașini. Așadar, nu vor contribui la amprenta de carbon și vor fi mult mai prietenoase cu mediul.

Ușor de utilizat – mersul pe o trotinetă electrică îl poate învăța cu ușurință oricine, chiar și copiii sau persoanele în vârstă. Nu aveți nevoie de lecții de condus pentru a folosi trotineta electrică, cu toate că niște cursuri de legislație rutieră ar fi utile dacă aveți de gând să ieșiți în trafic cu aceasta. Ca și mod de operare, nu trebuie decât să vă urcați pe trotinetă și să trageți cu degetul de accelerație pentru a controla viteza.

Funcționare fără zgomot – un impact pozitiv al utilizării vehiculelor alimentate de la baterie este acela că nu produc zgomot atunci când pornesc și nici atunci când sunt exploatate. Nu trebuie să vă faceți griji că supărați vecinii dacă mergeți cu trotineta prin cartier noaptea târziu sau dimineața devreme.

Parcare fără probleme – parcarea nu va mai fi niciodată o problemă atunci când utilizați trotineta electrică, deoarece acestea sunt foarte ușoare și le puteți lua cu voi în casă sau la birou. Este necesar un spațiu foarte mic pentru a le parca sau depozita.

Dezavantajele trotinetelor electrice

Ca orice lucru în viață, un vehicul cu atâta tehnologie și atâtea caracteristici are, de asemenea, anumite dezavantaje. După cum puteți vedea, acestea nu sunt mari probleme, dar este esențial să știți câteva lucruri despre ele.

Pretul – este principalul obstacol pentru mulți dintre noi. Trotinetele electrice de calitate, care dispun și de o autonomie și o viteză maximă suficientă costă destul de mult. Motivul prețului ridicat este bateria, această este scumpă și greu de produs.

Totuși nu toate trotinetele electrice sunt foarte scumpe, dacă nu aveți nevoie de o autonomie și o viteză maximă mai mare de 20-25 km/h veți găsi opțiuni bune sub 2000 de lei.

Timpul de încărcare – încărcarea bateriei unei trotinete electrice durează mai mult decât alimentarea unui motor cu combustie. Din păcate oricât de scumpă ar fi trotineta, durata de încărcare nu va fi mai mică de 3-4 ore. Totuși, avantajul este că puteți încărca trotineta oriunde.

Legile – sunt țări unde există legi stricte în legătură cu trotinetele electrice. La noi încă se dezbate proiectul de lege în ceea ce privește aceste vehicule. Momentan cei care conduc trotinete ar trebui să se ghideze după legea în ceea ce privește bicicletele.

Toate ca toate, dar alegerea unei trotinete electrice poate fi o sarcină dificilă. Există atât de multe variabile, dar nu vă uitați la acest lucru ca la un aspect negativ. În schimb, ar trebui să tratați trotinetele ca fiind distractive, ca fiind un vehicul cu care nu veți mai polua deloc și veți scăpa de stresul traficului și al căutarii unui loc de parcare. Cine nu și-ar dori să se ducă la serviciu și pe drum să se și distreze în același timp.

Articol sustinut de smart-products.ro