Evenimentul ZileiSocialAutorităţile, în alertă! Cel mai iubit „dulce” de către copii, contaminat cu noul coronavirus

Autorităţile, în alertă! Cel mai iubit „dulce” de către copii, contaminat cu noul coronavirus

Autorităţile, în alertă! Cel mai iubit „dulce” de către copii, contaminat cu noul coronavirus
Îngheţata a fost contaminată cu noul coronavirus. Pare incredibil, dar cel mai îndrăgit produs a fost testat pozitiv. Toată fabrica este în carantină.
Angajaţii companiei în care a fost fabricată îngheţata au fost puşi în carantină şi testaţi. Trei probe de îngheţată făcute de o companie din nordul Chinei au dat rezultate pozitive pentru coronavirus. Testele au fost efectuate pe aceste alimente de către autorităţile antiepidemice municipale din Tianjin.

Fabrica de îngheţată se află în carantină totală

Compania, numărând 1.662 de angajaţi, a fost pusă în carantină şi testată pentru Covid-19. Autorităţile sanitare estimează că au fost produse 4.836 cutii de îngheţată contaminată.
2.089 dintre aceste cutii au fost sigilate în cadrul fabricii. Din restul de 2.747 cutii, 935 au fost localizate în Tianjin.

În urma cercetărilor s-a ajuns la concluzia că doar 65 fuseseră comercializate. S-a recomandat prudenţă consumatorilor care le-au cumpărat. Aceştia trebuie să îşi informeze rudele despre starea lor de sănătate şi despre posibilele acţiuni viitoare ale acestora. De asemenea, sunt urmărite produsele expediate către alte provincii chineze.

Explicaţiile unui expert despre îngheţata contaminată cu noul coronavirus

„Probabil că nu există niciun motiv pentru a intra în panică”, a spus însă virologul britanic Stephen Griffin, de la Universitatea din Leeds, care este de părere că avem de a face cu un eveniment izolat.
Totul s-a întâmplat din cauza unei probleme de igienă, ori privind muncitorii, ori a ingredientelor. „Nu fiecare linguriţă de îngheţată a fost infectată  cu coronavirusul.

 Cum a supraviețuit noul coronavirus?

Bineînţeles, niciun fel de  nivel de contaminare nu este acceptabil, iar aceasta este întotdeauna un motiv de îngrijorare, dar sunt şanse ca acesta să fie rezultatul unei probleme cu fabrica producătoare şi, eventual, igienă la locul de muncă”.
Temperatura de depozitare a îngheţatei şi grăsimile care intră în compoziţia ei, pot explica supravieţuirea virusului în probele testate, a spus omul de ştiinţă.
Diferite analize recoltate au arătat că proteinele din zerul adus din Ucraina şi laptele praf produs în Noua Zeelandă se numărau printre materiile prime utilizate pentru fabricarea acestor îngheţate.
De asemenea, cei responsabili au informat autorităţile de reglementare a pieţei din alte provincii în care a fost trimisă îngheţata, astfel încât drumul cutiilor trimise să poată fi urmărit cu exactitate, scrie 20 Minutes.

Accesează: