Autocar răsturnat în Arad

Autocar răsturnat în Arad

Un autocar cu 47 de studenţi polonezi s-a răsturnat, noaptea trecută, pe DN7, în judeţul Arad.

La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de medici şi poliţişti. 27 de persoane au fost transportate de urgenţă la secţia de primire urgenţe a spitalului judeţean.

Pentru a face faţă numărului mare de victime, la spital au fost chemaţi medici şi asistente de-acasă.

Accidentul a avut loc în zona localităţii Bârzava, la aproximativ 60 km de municipiul Arad. Autocarul, care transporta 47 de studenţi polonezi se îndrepta spre punctul de trecere a frontierei Nădlac, pentru a ieşi din ţară.

Ne puteți urmări și pe Google News

Studenţii polonezi veneau din Albena, Bulgaria, unde participaseră la o şcoală de vară.

Într-o curbă uşoară, autocarul, condus de un bulgar, s-a răsturnat pe drum, a căzut pe partea dreaptă, într-un şanţ, a rupt un stâlp de curent şi căzut pe gardul unei case.

Mai mult de jumătate dintre pasageri au ajuns la spital. Victimele nu au răni foarte grave, cele mai multe fiind fracturi deschise sau traumatisme craniene, şi vor rămâne în spital sub observaţie medicală până mâine.

Pentru a scoate victimele din autocar, a fost nevoie de intervenţia pompierilor de la descarcerare. La faţa loc au ajuns opt ambulanţe.

Cei doi şoferi ai autocarului au fost şi ei răniţi, însă au refuzat să meargă la spital.

Poliţiştii spun că pe lângă viteza neadaptată la drum, şi faptul că şoseaua nu era marcată corespunzător ar fi putut favoriza producerea accidentului.

Pasagerii care nu au fost răniţi au fost preluaţi de un alt autocar şi cazaţi la Arad.