Evenimentul Zilei > International > AUSTRIA. Dezvoltarea unei mișcări ANARHISTE a creat PANICĂ. Mutare în FORȚĂ a statului
AUSTRIA. Dezvoltarea unei mișcări ANARHISTE a creat PANICĂ. Mutare în FORȚĂ a statului

AUSTRIA. Dezvoltarea unei mișcări ANARHISTE a creat PANICĂ. Mutare în FORȚĂ a statului

Autoritățile din Austria au intrat în stare de alertă după ce apariția unei mișcări anarhiste a luat amploare.

Peste 450 de polițiști au fost mobilizați în cadrul uneia dintre cele mai mari operațiuni pentru distrugerea unui grup, anunță presa austriacă. Acțiunea a survenit după ce mișcarea a intrat în atenția grupului parlamentar de la Viena.

26 de persoane suspectate de pregătirea unor acțiuni violente au fost arestate joi în cursul acestei ample descinderi a poliției, relatează Agerpres. Suspecții ar fi plănuit să răpească anumite persoane și să le supună unor procese în stil propriu. E vorba de politicieni, judecători și angajați ai băncilor.

Adepții acestui curent nu recunosc autoritatea statului, iar suspecții arestați joi sunt acuzați că și-au creat propriul „stat” clandestin, în numele căruia se pregăteau, printre altele, „să aresteze” și „să judece” aleși, judecători sau angajați ai băncilor, a precizat Parchetul din Graz, la finalul acestei operațiuni care a mobilizat peste 450 de polițiști.

 

Din mișcarea intitulată Staatenbund Oesterreich (Federația Statelor Austriei) fac parte anarhiști, neonaziști, dar și persoane cu credințe ezoterice.

Această grupare, apărută în 2014 în Austria Inferioară, cunoaște în ultimele luni un avânt îngrijorător în spațiul germanic. Numără aproape o mie de membri în Austria, potrivit Guvernului, dar are legături și în Germania cu o mișcare similară.

„Așa-zișii contestatari au un succes enorm, iar riscul ca aceste grupări antistatale să treacă la acțiuni violente crește extrem de mult", a declarat joi, îngrijorat, ministrul justiției, Wolfgang Brandstetter, într-un comunicat.

„Nu putem permite ca, în Austria, unii indivizi să sfideze legea și să terorizeze autoritățile”, a subliniat la rândul său ministrul de interne, Wolfgang Sobotka.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: