Aura Blăniță l-a agățat pe medicul Lucian Fărmatu în 2011. Au socializat mai multe zile pe Facebook. Apoi, femeia și-a făcut apariția la Spitalul de Pneumologie din Iași, unde lucra medicul. Chirurgul se afla în operație, având un pacient cu mai multe plăgi, trimis de la Vaslui, oraș din care, întâmplător, este și Aura Blăniță. Scenariul s-a potrivit perfect, scriu jurnaliștii de la 7est. A spus că este ofițer de poliție trimis la Iași, ca să ancheteze accidentul în care a fost implicat pacientul.

De la spital au plecat împreună și legătura dintre doctor și femeia impostoare s-a întărit, ajungându-se în scurt timp la căsătorie. Urmarea a fost că Aura Blăniță și-ar fi escrocat soțul de 20.000 de euro. L-a convins să facă un credit, a golit contul în aceeași zi și a dispărut. Doctorul Fărmatu a depus plângere la Secția IV pentru înșelăciune, precum și la Parchet. De asemenea, a făcut o reclamație la SRI, pentru că Aura Blăniță îl convinsese, la un moment dat, că este încadrată în această structură. În cele din urmă, la începutul acestui an, Lucian Fărmatu (foto) a divorțat.

Următoarea victimă

Povestea continuă însă la București, cu o nouă victimă. Napoleon Picioruș are 46 de ani și a povestit, călcându-și pe mândrie, cum a fost la rândul său, păcălit de hoața de sentimente.

Picioruș (foto) a spus că a cunoscut- o tot pe Internet, stabilind să se întâlnească după doar câteva discuții. În fața „iubitului” din București, Aura Blăniță s-a prezentat drept comisar al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO). „Se întâmpla în februarie 2015. Ea locuia în Iași, la Tomești. Am găsit-o pe un site de matrimoniale, își căuta un partener. După câteva zile a venit la mine, în Bucur Obor, și a spus că este comisar BCCO. M-am lăsat dus de nas, mi-a intrat imediat în pat și s-a mutat cu totul la mine”, povestește Napoleon Picioruș. El afirmă că femeia i-a transmis și o boală venerică, dar a trecut cu vederea.

Femeia purta pistol

Dar după două-trei luni, au început să-i dispară obiectele de valoare din casă. A întrebat- o unde îi sunt ceasurile, dar femeia se jura că „nu a pus mâna”. „Am dat-o afară din casă, dar Aura țipa de-a trezit tot blocul. Mi-a furat câteva ceasuri Tissot, Longines, bijuterii de argint cu însemne francmasonice, piese rare, un laptop, telefoane și câteva mii de lei. Banii i-a luat din seiful pe care îl țin în casă. Avea acces la seif pentru că în el își ținea, chipurile, pistolul de serviciu”, mai spune bărbatul, care recunoaște că a crezut că avea de-a face cu un comisar de la Crimă Organizată. Mult mai târziu avea să descopere că pistolul era cu aer comprimat. După scandal, Napoleon Picioruș a depus plângere pentru furt și înșelăciune la Secția 8 a Poliției Capitalei.

Depravare și scandal la Tomești

Până să se ajungă aici, Aura Blăniță îi mai dăduse de bănuit prin comportamentul ei, dar era orbit de dragoste: „Avea apucături ce nu pot fi reproduse. Am avut un șoc când am mers cu ea la mama ei din Tomești. Femeia locuia în frig, n-avea încălzire, era în șoc hipotermic. Acolo a venit și fostul ei soț (Lucian Fărmatu – n.r.) și au început să se certe, în timp ce maică-sa era aproape moartă. Tot eu am chemat ambulanța, am internat- o pe bătrână și ne-am cazat la un hotel. Ea voia să facem sex, iar mama ei era în spital. Apoi și-a luat hainele din Tomești și ne-am întors la București”. După câteva zile, mama Aurei Blăniță a murit: „Tot eu am scos 1.500 de euro și am plătit înmormântarea. Ea motiva că nu are bani, pentru că aștepta numirea oficială a lui Daniel Horodniceanu, la șefia centrală a DIICOT”. Încă o minciună pe care Picioruș a înfulecat- o pe nerăsuflate.

„Mi-a distrus o bicicletă Strida”

După scurt timp, a dat-o afară din casă și a depus plângeri împotriva ei. După spusele bărbatului, Aura Blăniță continua să-și facă veacul prin zona Obor, acostând persoane pe stradă pentru a le cere bani. „Avea un câine adus de la Tomești. Ieșea cu el în parc și se milogea de oameni, spunând că eu aș fi bețiv și am dat-o afară din casă. În iulie, a mai trecut pe la mine, a făcut un scandal imens, mi-a distrus câteva tablouri și o bicicletă Strida. Acum știu că e un fel de boschetară prin Obor”, își încheie povestea Napoleon Picioruș.

„Specializată” în lumea arabă

În acest moment, Aura Blăniță, fostă Fărmatu, este căutată de Poliție, dar nimeni nu i-a dat de urmă. Fostul soț a depus mai multe plângeri la Secția 4, acestea fiind încă în lucru la polițistul de caz Petru Nechita. O plângere au depus și reprezentanții SRI. Aura Blăniță se folosea de însemnele SRI (uniformă, legitimație) pentru a escroca diferite persoane. Spunea apropiaților, inclusiv doctorului Lucian Fărmatu, că este ofițer SRI, că e trimisă în misiuni speciale, că era specializată pe lumea arabă și că participa la operațiuni secrete. Doctorul Lucian Fărmatu și-a rezervat dreptul de a nu face declarații, iar sora acestuia, Mihaela Fărmatu, a precizat că va lua legătura cu Napoleon Picioruș pentru ca Aura Blăniță să fie adusă în fața Justiției.

Te-ar putea interesa și: