Evenimentul ZileiActualitateAu început să fie prinși hoții care de ani buni dau spargeri cu prejudicii imense, la pont

Au început să fie prinși hoții care de ani buni dau spargeri cu prejudicii imense, la pont

Au început să fie prinși hoții care de ani buni dau spargeri cu prejudicii imense, la pont
Se strânge lațul în jurul hoților din vestul țării care acționau la pont, dând, de ani buni, spargeri cu prejudiciu imens.

Un cunoscut interlop timișorean a fost ridicat, joi, de polițiștii Serviciului de investigații criminale din cadrul Poliției Arad, într-un dosar în care se anchetează furtul unui seif cu 100.000 de lei din incinta unei case de schimb valutar. Acesta  se pare că acționa în cadrul unei grupări specializate în furturi la pont.

Timișoreanul Sorin Udrea e acuzat ca a participat la furtul unui seif de la o firma din Arad, alături de alți hoți conduși de arădeanul Ioan Loliș, care a fost arestat încă din luna septembrie, în acest caz. În același dosar, au fost reținuți inițial și Abraham Eduard și Daniel Luca, cei care au fost ridicați, ieri, în timpul operațiunii polițiștilor de la Cluj Napoca și Timișoara, după furtul din seiful USAMV Cluj Napoca, de unde au sustras, zilele trecute, 90.000 de lei. Parctic, fiind lăsați în libertate pe durata  anchetei, bărbații și-au continuat activitățile.

În cazul de la Arad, polițiștii au stabilit că hoții au luat pe sus seiful, apoi l-au abandonat, când și-au dat seama că în zonă au apărut agenții de pază, alarmați de declanșarea unui  senzor de mișcare ce era conectat la seif.

Amintim că în ultimii ani în vestul țării, dar nu numai, au început o serie de jafuri la pont, în care au fost sparte bijuterii, sedii de firme și de instituții, acționându-se ”ca la carte”, și furându-se aur, pietre prețioase sau sume de bani fabuloase. Unul din jafurile recente a fost comis la Casa Județeană de Pensii Timiș.

 

 


Accesează: