Au găsit „comoara lui Churchill”. Se schimbă istoria!

Au găsit „comoara lui Churchill”. Se schimbă istoria!

Descoperire arheologică de senzație!  Scafandrii au reușit să recupereze fabuloasa încărcătură a navei SS Gairsoppa care s-a scufundat timpul celui de-al doilea război mondial.

Au găsit  “comoara lui Churchill”. Mai precis, încărcătura de argint argint în valoare de milioane de lire sterline pe care vasul o transporta.  Metalul prețios era adus din India, la ordinul lui Winston Churchill, pentru a plăti campaniile militare ale Marii Britanii. Înregistrarea companiei Lloyd privind pierderile de război indica faptul că argimtul s-ar fi putut afla pe navă când a fot atacată de un submarin german.

Au găsit  “comoara lui Churchill”

În decembrie 1940, nava de marfă  SS Gairsoppa a plecat de la Calcutta cu  7.000 de tone de marfă, inclusiv argint, fontă și ceai.

În timp  ce se apropia de Galway, Irlanda, vasul a fost lovit de o torpilă și s-a scufundat. 85 de marinari și-au pierdut viața în această tragedie. Comoara care se găsea pe navă părea pierdută  pentru totdeauna la 3 000 de metri sub apă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ucide 99,99% din virusuri și bacterii. Poate opri molimele?

În 2011, după localizarea epavei. În anul următor, compania  americană Odissey Marine Exploration, înregistrată la Tampa, în California, a început  o operațiune de recuperare fără precedent. S-au pus în mișcarea toate mijloacele tehnice imaginabile. Doar miza era uriașă-  lingouri de argint estimate la 125 de  milioane de lire sterline.

Obiect misterios, fotografiat la Baza 51!! Tehnologie  extraterestră?

O reușită extraordinară! Recuperarea “comorii lui Churchill”

Greg Stemm, directorul executiv al Odiseey, a vorbit presei britanice despre provocările acestei operațiuni. „Pentru a a face lucrurile și mai complicate, argintul era depozitat într-un compartiment foarte greu accesibil. Am reușit să ducem la bun sfârșit o recuperare de recordul Mondial,  la o adâncime care nu a mai fost atinsă până acum”.

În 2013, pe 18 iulie vânătorii de comori au anunțat că au reușit să  scoată la suprafață 48 de tone de argint de pe nava scufundată de naziști în Atlanticul de Nord, scrie ziarul britanic Express.

Am putea scăpa de Sfârșitul Lumii. Soluția unui savant NASA