Cei 14 inculpaţi făcuseră recurs la de hotărârea Tribunalului, iar completul Curţii de Apel a decis, după câteva ore de deliberări să o revoce. Instanţa superioară a intors dosarul pe rolul Tribunalului Constnţa pentru rejudecarea măsurii de arestare preventivă.

După pronunţarea deciziei, reprezentanţii Sindicatului Poliţiştilor din Constanţa au anunţat public că îi va da în judecată pe toţi poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), pentru abuz în serviciu.

Cei 14 au fost arestaţi fac parte din „lotul” de 40 de angajaţi ai Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Constanţa şi civili, care au fost ridicaţi joia trecută de la domicilii, într-o amplă acţiune a ofiţerilor DGA, a jandarmilor şi trupelor speciale din toată ţara. „Sunt cercetaţi pentru acte de corupţie, fie pentru luare de mită, fie trafic de influenţă, fie alte infracţiuni conexe celor de corupţie. Perioada în care au desfăşurat activitatea infracţională este noiembrie 2008 – mai 2009. Pedeapsa cea mai mare pentru infracţiunile reţinute în sarcina lor este cea de luare de mită, între 3 şi 17 ani”, a declarat la acel moment, după audieri Adina Florea, primprocuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Ceilalţi suspecţi, cercetaţi în stare de libertate, şi-au reluat activitatea în cadrul SPR.

CITIŢI ŞI:

14 poliţişti arestaţi la Constanţa

Anticorupţia şi cei 40 de poliţişti-şpăgari din Constanţa