Evenimentul Zilei > Actualitate > ATENȚIONARE meteo! Cod ROȘU și PORTOCALIU de vreme severă. AVERTISMENT de ultimă oră de la MAE
ATENȚIONARE meteo! Cod ROȘU și PORTOCALIU de vreme severă. AVERTISMENT de ultimă oră de la MAE

ATENȚIONARE meteo! Cod ROȘU și PORTOCALIU de vreme severă. AVERTISMENT de ultimă oră de la MAE

Meteorologii din Serbia au emis coduri portocaliu şi roşu de condiţii meteorologice severe, valabile pentru vineri și sâmbătă. În consecință, Ministerul Afacerilor Externe atenționează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în această țară.

Într-un comunicat de presă, MAE a emis o atenționare de călătorie pentru Serbia, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale.

„Pentru vineri a fost emis cod roşu pentru regiunile Belgrad, Sumadija, Pomoravlje, Serbia de Vest, Serbia de Sud-Vest, Serbia de Sud-Est, Kosovo şi Metohija, fiind prognozate ninsori cu depunere a unui strat de zăpadă mai mare de 15 cm, într-un interval scurt de timp. Pentru celelalte regiuni a fost emis cod portocaliu, arată un comunicat MAE.

Pentru ziua de sâmbătă, a fost emis cod portocaliu de ninsoare pentru regiunile Belgrad, Sumadija, Pomoravlje şi Serbia de Vest, pentru restul teritoriului Serbiei fiind emis cod galben.

Populaţia este avertizată cu privire la disfuncţiile din infrastructura de circulaţie, precum şi la riscurile de rupere a copacilor pe căile rutiere şi feroviare. Este posibil ca unele drumuri principale să fie închise temporar, din cauza vântului şi ninsorilor, mai ales pentru autoturismele de mare tonaj, inclusiv pe drumurile secundare.

Informaţii actualizate despre starea drumurilor se pot obţine accesând harta interactivă a administraţiei locale a drumurilor, http://www.putevi-srbije.rs/index.php/mapa-puteva-u-zimskom-periodu. MAE reaminteşte că în Serbia este obligatorie echiparea autoturismelor cu pneuri de iarnă pentru acest anotimp”, se arată în comunicatul MAE.