Evenimentul Zilei > International > Atenție, părinți! E pericol de moarte. Un joc fatal se răspândește printre adolescenți
Atenție, părinți! E pericol de moarte. Un joc fatal se răspândește printre adolescenți

Atenție, părinți! E pericol de moarte. Un joc fatal se răspândește printre adolescenți

Un nou „trend” sinucigaș a apărut pe rețele sociale. Mai mulți băieți fac slalom printre mașinile de curse, încercând să sfideze moartea. Mai grav este că inconștienții se bucură de mare popularitate pe rețelele sociale și mulți încep să le urmeze exemplul.

Scenele nebunești, desprinse parcă din filmele de groază, s-au produs în suburbiile orașului Napoli și au devenit virale pe rețele sociale în timp record.

Situația alarmantă a fost adusă în atenția opiniei publice de către jurnalistul și consilierul Partidului Verde din Italia, Francesco Emilio Borrelli, care susține că este necesar ca astfel de cazuri să fie raportate de către platformele social-media.

Videoclipul postat de către consilierul Francesco Borrelli șterge orice urmă de îndoială cu privire la pericolul pe care acest nou „trend” îl reprezintă.

În imaginile terifiante putem observa cum un băiat aleargă și se aruncă direct în fața unei mașini care circulă în viteză. „Este o adevărată nebunie. Totul se întâmplă în zona portului și este un ”bilet” către moarte” susține Borrelli”.

Acesta a explicat cum de a intrat în posesia acestor imagini.

„Videoclipul a fost filmat de niște persoane care ulterior mi l-au trimis mie. Acestea doresc să rămână anonime. Videoclipul a fost postat anterior și pe TikTok, o rețea socială care trebuie închisă de urgență. Am raportat acest caz autorităților și sper să intervină de urgență”.

Nu este prima dată când Borrelli își folosește profilul personal pentru a denunța astfel de situații periculoase.

„De câte ori nu am atras atenția cu privire la băieții care călătoresc în număr de 3-4 pe o motocicletă, punând-și astfel viața în pericol. Își riscă viața și trebuie făcut ceva în sensul acesta. Acum este vorba despre un joc complet nebunesc care sfidează moartea. Nu am cuvinte, este tulburător”, a mai spus Borrelli, potrivit publicației La Stampa.

Acest joc sinucigaș este similar cu Balena Albastră, „jocul” care a înspăimântat o lume întreagă, în urmă cu trei ani”. Balena Albastră atrăgea adolescenți ușor de manipulat, care să îndeplinească anumite sarcini de-a lungul a 50 de zile. Sarcinile pe care le aveau tinerii ajungeau de la vizionarea unor filme horror până la rănirea voluntară. În ultima zi, jucătorul era obligat să se sinucidă.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: