De altfel, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis atenţionări Cod Galben de ninsori şi viscol, valabile în zonele montane din mai mult de jumătate din ţară.

În intervalul 6 mai, ora 6:00 – 7 mai, ora 20:00, în zona montană înaltă, vântul va avea intensificări cu rafale de peste 90 – 100 km/h.

Cu precădere în Carpaţii Meridionali, mai ales în noaptea de miercuri spre joi (6/7 mai) şi pe parcursul zilei de joi (7 mai), va sufla tare, cu viteze de peste 110 – 120 km/h.

La altitudini de peste 1.700 de metri, se vor semnala temporar precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi local va fi viscol, ceea ce va duce la o vizibilitate redusă semnificativ.

Conform sursei citate, o altă avertizare Cod Galben va fi valabilă pe parcursul zilei astăzi, între orele 9:00 – 20:00 în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman, precum şi în sudul judeţelor Gorj şi Vâlcea, zone în care vântul va avea intensificări cu viteze la rafală cuprinse, în general, între 55 şi 65 km/h.

În jumătatea nordică a țării, cerul va fi mai mult noros și pe arii relativ extinse va ploua, în timp ce, în restul zonelor înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala în prima parte a intervalului, local în sud-est și doar cu totul izolat în rest.

Ploile vor avea și caracter de aversă, pe arii restrânse se vor semnala și descărcări electrice, iar cantităţile de apă pe suprafețe mici vor depăși 15 l/mp.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 și 18 grade, iar cele minime între 3 și 10 grade.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE