Comisia naţională rusă de luptă împotriva terorismului a anunţat duminică faptul că aceşti "criminali" au fost arestaţi într-un apartament din vestul Moscovei, în care ofiţeri de securitate au găsit şi dezamorsat un "dispozitiv exploziv improvizat".

Agenţia a afirmat că persoanele arestate erau "implicate în pregătirea unui atac terorist la Moscova". Era neclar imediat dacă acestea făceau parte din vreo organizaţie mai mare, scrie mediafax.ro.

Putin a evocat eventuale pericole ca militanţi din cadrul grupării Statul Islamic să comită atacuri teroriste în Rusia atunci când a apărat decizia Moscovei de a lansa atacuri aeriene asupra unor poziţii deţinute de gruparea extremistă în Siria.

Bombardamentele ruseşti au provocat fricţiuni între Moscova şi Washington, care acuză Rusia că a vizat mai degrabă opozanţi moderaţi ai preşedintelui sirian Bashar al-Assad în această campanie.

Putin a declarat duminică, anterior, într-un interviu difuzat pe postul naţional de televiziune, că ameninţarea terorismului în Rusia "exista deja" înainte ca Moscova să înceapă să bombardeze ţinte în Siria, pe 30 septembrie.