Cele opt persoane au fost arestate in baza legii antiterorism, fiind banuite "ca ar fi ordonat, pregatit si organizat acte de terorism", conform unei declaratii facute de reprezentanti ai politiei britanice.

Suspectii au fost arestati in urma unor raiduri ale politiei din WestMidlands, in colaborare Scotland Yard, in mai multe cartiere din estul orasului.

"Un anumit numar de locatii din Birmingham au fost securizate, accesul fiind interzis, deoarece fac obiectul unei perchezitii", a spus un purtator de cuvant al politiei.

Potrivit BBC, razia a vizat doua case,  un magazin din cartierul Aluum Rock si o librarie din Sparkhill. In cele doua cartiere, marea majoritate a locuitorilor provin din Asia,  in special din Pakistan.

Un purtator de cuvant al Ministerului de Interne a precizat ca ministrul John Reid este informat in mod regulat despre evolutia acestei "operatiuni desfasurate la scara nationala".

"Aceasta operatiune reprezinta o reamintire reala si serioasa a menintarii teroriste cu care ne confruntam", a adaugat oficialul britanic.

Nivelul de alerta terorista stabilit de serviciile secrete britanice (MI5) este in prezent "grav"- a doua treapta pe o scara cu cinci niveluri, ceea ce inseamna ca un atentat este "foarte probabil".