Atănăsoaei se aruncă în luptă cu Vanghelie

Atănăsoaei se aruncă în luptă cu Vanghelie

Prefectul Capitalei şi-a dat demisia ieri şi îl va înfrunta pe edilul de la sectorul 5.

Mihai Atănăsoaei este propus ca şi candidat din partea PDL în sectorul 5 al Capitalei. Dacă va intra în cursa pentru fotoliu de primar, ocupat în prezent de Marian Vanghelie, liderul PSD va avea un adversar destul de solid, susţin surse social democrate. Potrivit unor surse din cadrul PDL, Mihai Atănăsoaei va încerca să scoată la urne oamenii care, în 2008, nu au ieşit din case să voteze în primul tur. Atunci, Marian Vanghelie a obţinut doar 38,95% din totalul voturilor. Anul acesta este prima dată când edilii oraşelor şi sectoarelor vor fi desemnaţi dintr-un singur tur.

Iniţiatorul legii maidanezilor

Fostul prefect al Capitalei este cel care a iniţiat legea maidanezilor, care prevedea ca patrupedele să fie strânse de pe străzi, duse în adăposturi, sterilizate, iar câinii bolnavi să fie eutanasiaţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Salubrizarea lasă de dorit, problema maidanezilor nu a fost rezolvată, iar Bucureştiul este campion la tegiversarea Legii 10", aşa descrie Atănăsoaei cum a fost condus Bucureştiul în ultimii patru ani.

Mihai Atănăsoaei nu şi-a motivat în niciun fel decizia de a renunţa la funcţie. Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a cerut, recent, prefecţilor care intenţionează să candideze pentru un post de primar să îşi dea demisia, pentru a nu amesteca politicul cu funcţia de reprezentat al Guvernului în teritoriu.

La alegerile locale din acest an, candidatul care obţine cele mai multe voturi într-un singur tur de scrutin va fi primarul desemn at pe următorii patru ani, potrivit noii legi a alegerilor locale. Cine se bate pentru primării

Deputatul PDL Sulfina Barbu va candida la primăria sectorului 4, deşi numele acesteia a fost în discuţie şi pentru sectorul 2. Potrivit unor surse din interiorul PDL, la sectorul 2 va intra în cursă Lucian Iliescu, vicepreşedinte PDL sector 2. La sectorul 1, PDL va merge cu Toader Paleologu, iar la sectoarele 3 şi 6 cu primarii deja în funcţie, Liviu Negoiţă şi Cristian Poteraş. Liderul PDL, Sulfina Barbu, va trebui să îl înfrunte pe edilul Cristian Popescu Piedone, în timp ce Iliescu va trebui să îl învingă pe primarul Neculai Onţanu, care conduce sectorul 2 al Capitalei din anul 2000.

Doi de Negoiţă în sectorul 3

În sectorul 3 vor fi doi candidaţi cu numele Negoiţă: Liviu Negoiţă şi Robert Negoiţă. Potrivit ultimului sondaj, actualul primar ar fi votat de peste 50% dintre locuitorii sectorului 3 al Capitalei.

Sulfina Barbu a ocupat fotoliile de ministru al Mediului şi Muncii şi, în prezent, este deputat şi preşedinta Organizaţiei de Femei a Partidului Democrat Liberal. Campania electorală va începe pe 10 mai, candidaţii având o lună la dispoziţie pentru a-şi atrage alegătorii.