Evenimentul ZileiActualitateAtac nimicitor la adresa liderilor politici: „Numai bla, bla, bla, numai pe dracu’ fac acolo”. Alertă: Vine Apocalipsa!

Atac nimicitor la adresa liderilor politici: „Numai bla, bla, bla, numai pe dracu’ fac acolo”. Alertă: Vine Apocalipsa!

Atac nimicitor la adresa liderilor politici: „Numai bla, bla, bla, numai pe dracu’ fac acolo”. Alertă: Vine Apocalipsa!
Greta Thunberg revine în forţă şi-i denunță pe liderii mondiali care participă la summit-ul COP26 privind schimbările climatice unde îi acuză că nu fac nimic, doar vorbe şi cam atât.

Greta Thunberg îi ceartă pe liderii mondiali pentru că nu au reușit să acționeze împotriva schimbărilor climatice. Reprezentanții guvernelor lumii s-au reunit la Glasgow pentru a discuta despre problemele ecologice săptămâna aceasta. Prim-ministrul Boris Johnson folosindu-și discursul de deschidere pentru a compara situația cu James Bond care încearcă să dezactiveze un „dispozitiv apocaliptic”.

Președintele SUA Joe Biden, Angela Merkel și președintele Franței Emmanuel Macron se numără printre cei care s-au reunit la eveniment în încercarea de a stimula cooperarea internațională în domeniul schimbărilor climatice.

Activista Greta Thunberg, le-a spus demonstranților că șefii de guvern nu fac nimic pentru a salva planeta de Apocalipsă

Vorbind cu demonstranții de la Festival Park, Glasgow, în prima zi a summit-ului Cop26, ea a spus: „Nu mai bla, bla, bla, numai pe dracu’ fac acolo”. În interiorul Cop, există doar politicieni și oameni la putere care se prefac că ne iau viitorul în serios, pretind că iau în serios prezentul. Nu mai spuneţi bla, bla, bla-uri, nu mai exploataţi oamenii și planeta. Ne-am săturat de asta și ne pasă să facem schimbarea indiferent dacă le place sau nu… nu îi vom mai lăsa să scape”, a vorbit activista în faţa celor adunați la protest.

Boris Johnson i-a avertizat pe delegații Cop26: cu cât este nevoie de mai mult timp pentru a aborda schimbările climatice, cu atât costul va fi mai mare atunci când o „catastrofă” îi va obliga pe liderii mondiali să acționeze.

Adresându-se liderilor mondiali, inclusiv președintele american Joe Biden, Narendra Modi din India și cancelarul german Angela Merkel, Johnson a spus că lumea se află în aceeași poziție cu James Bond, când încearcă să dezactiveze un dispozitiv apocaliptic în filmul său.

Boris Johnson: „Tragedia este că nu-i un film și dispozitivul apocalipsei este real”

Introducând o expresie a activistei Greta Thunberg, el a avertizat că promisiunile de a limita creșterea temperaturii globale în temeiul Acordului de la Paris nu vor fi „nimic decât bla, bla, bla” și mânia lumii va fi de nestăpânit.

Greta Thunberg a pedepsit recent Marea Britanie și alte națiuni pentru „cuvinte și promisiuni goale”, acuzându-le că au făcut nimic doar bla,bla-uri în loc să ofere vreo acțiune reală.

Prim-ministrul scoțian Nicola Sturgeon s-a întâlnit astăzi cu Greta Thunberg la Cop26, după sosirea, sâmbătă, a activistei de mediu suedez în Scoția.

Primul ministru, care a postat pe Twitter: „Vocile tinerilor precum @GretaThunberg și @vanessa-vash trebuie auzite tare și clar la Cop26 – următoarele câteva zile nu ar trebui să fie confortabile pentru lideri”.

Înaintea summit-ului, premierul britanic Boris Johnson a avertizat că eșecul de la Glasgow ar putea însemna că acordul de la Paris din 2015 – în care liderii au promis că vor lucra pentru a menține creșterea temperaturii globale la 1,5 grade – se va „mototoli”.

Johnson: „Dacă Glasgow eșuează, atunci totul eșuează

Acordul de la Paris se va fi mototoli la prima socoteală. Liderii ar trebui să-și lase ego-urile deoparte, a spus primul ministru, și să se concentreze în schimb să lucreze pentru a ajunge la un acord.

„Sper că toți putem lăsa ego-urile deoparte în următoarele zile pentru a obține rezultatul de care avem nevoie, asta este ceea ce m-am angajat să fac. Avem cu toții o mare responsabilitate aici și, dacă va exista vreodată o ocazie istorie pentru ca toată lumea să-și lase interesul politic, ego-ul deoparte și să se concentreze, acum e momentul.

Aproximativ 120 de șefi de stat și de guvern participă la summit-ul mondial al liderilor – Cop26 – în care țările sunt sub presiune să intensifice măsurile în următorul deceniu pentru a combate încălzirea periculoasă.


Accesează: