Evenimentul Zilei > International > Atac la o stație de metrou din Bruxelles. Trei răniți, unul foarte grav. Nu se știe dacă este un act terorist
Atac la o stație de metrou din Bruxelles. Trei răniți, unul foarte grav. Nu se știe dacă este un act terorist

Atac la o stație de metrou din Bruxelles. Trei răniți, unul foarte grav. Nu se știe dacă este un act terorist

Un atac a avut loc luni, în jurul orei 18.00, în stația de metrou Schuman din Bruxelles. La fața locului au sosit rapid polițiștii și pompierii după atac, alături de două ambulanțe.

Stația de metrou a fost evacuată de poliție. Circulația la metrou  este întreruptă, dar au fost instalate autobuze de schimb. S-a raportat deja un rănit grav și doi răniți ușor, confirmă poliția federală. Viaţa victimei grav rănite este în pericol, mai spune poliţia.

Suspectul în vârstă de 30 de ani a fost arestat de poliția feroviară, după cum a declarat parchetul din Bruxelles însărcinat cu ancheta. Potrivit procuraturii, faptele s-ar fi petrecut în vagonul de metrou. Potrivit mai multor martori, atacatorul era foarte agitat.

Mai exact, o persoană a fost rănită luni, într-un atac cu cuţitul, la Bruxelles, într-o staţie de metrou – în cartierul instituţiilor europene -, anunţă poliţia belgiană, care l-a reţinut pe atacator.

Potrivit parchetului din Bruxelles, primele indicii nu sugerează un act terorist

„Colaborarea cu diversele servicii de poliţie a permis arestarea rapidă a autorului”, anunţă într-un mesaj postat pe Twitter primarul Bruxellesului, Philippe Close.

Poliţia federală belgiană a declarat că o persoană a fost rănită în acest atac, care a avut loc către ora locală 18.00 (19.00, ora României), fără să furnizeze, în acest stadiu, informații despre motivațiile suspectului. Parchetul federal belgian a anunţat că nu s-a sesizat în acest caz, „în acest stadiu”.

Potrivit presei belgiene, mai mulţi poliţişti în civil alergau, către ora locală 18.00, către un peron al staţiei de metrou Schuman, situată la câţiva zeci de metri de sediul Comisiei Europene (CE) şi Consiliului European.

O femeie îi îndemna atunci pe pasagerii care intrau în staţie să se întoarcă din drum, afirmând că înăuntru era o persoană înarmată cu un cuţit. Potrivit informațiilor, suspectul nu este cunoscut de serviciile de informații pentru extremism sau terorism. Cu toate acestea, el este cunoscut poliției pentru alte fapte, informează rtbf.be.

Revenim cu mai multe informații