Evenimentul Zilei > International > Atac informatic într-o centrală nucleară din Germania
Atac informatic într-o centrală nucleară din Germania

Atac informatic într-o centrală nucleară din Germania

O centrală nucleară din Germania a fost victima unui atac virtual cu viruşi, dar autorităţile nu consideră că ar fi vorba de o lovitură teroristă, operaţiunile desfăşurate în acel moment nefiind afectate, fiind izolate faţă de conexiunea de Internet.

Viruşii, printre care se numără "W32.Ramnit" și "Conficker", au fost descoperiţi la unitatea Gundremmingen B într-un sistem informatic montat în 2008, cu software-ul de vizualizare a datelor asociate cu echipamente pentru deplasarea barelor de combustibil nuclear.

Malware-ul a fost, de asemenea, găsit pe 18 unități de date amovibile, în principal pe stick-uri USB, în calculatoare de birou întreținute separat de sistemele de operare ale instalației. RWE a declarat că a crescut măsurile de securitate informatică, ca rezultat.

“W32.Ramnit este proiectat pentru a fura fișiere din computerele infectate și obiectivele software Microsoft Windows, potrivit firmei de securitate Symantec. Descoperit în 2010, virusul este distribuit prin intermediul stick-uri de date, printre alte metode, și are ca scop să dea un atac la distanță asupra unui sistem informatic atunci când acesta este conectat la Internet.

Conficker a infectat milioane de computere Windows la nivel mondial. Acesta este capabil să se răspândească prin intermediul rețelelor și prin copierea în sine pe unitățile de date”, a spus un reprezentant Symantec.