De asemenea, potrivit sursei citate, o secţie de poliţie a fost atacată cu pietre, în timpul unei manifestaţii la care au participat aproximativ 500 de persoane.

Protestatarii cereau să se facă dreptate unui sindicalist bulgar, grav rănit după ce a fost victima unui atac cu acid comis de persoane necunoscute la Atena, în decembrie, a precizat aceeaşi sursă.

În plus, manifestanţii cereau şi eliberarea a aproximativ 40 de tineri, încarceraţi în decembrie, în timpul unor confruntări care au afectat principalele oraşe din Grecia.

Cocktail-ul Molotov este o bombă incendiară artizanală, un amestec de anumite produse inflamabile cu ulei de motor şi un recipient de sticlă.

Violenţele au început de anul trecut

Atena şi Salonic au fost, luna trecută, scena mai multor atacuri. Nouă maşini ale unei reprezentanţe de automobile străine din sudul Atenei au fost avariate de o bombă artizanală. De asemenea, tot atunci, a mai fost incendiat şi un automobil al Ministerului Lucrărilor Publice.

La Salonic, un grup de persoane necunoscute a stropit cu benzină vehiculul unei firme de pază şi o maşina aparţinând autorităţilor.

În plus, la sfârşitul anului trecut, un tânăr de 15 ani a fost împuşcat de un poliţist grec. Moartea adolescentului a agravat violenţele îndreptate împotriva instituţiilor din Atena şi din alte mari oraşe ale ţării.

Citiţi şi:

Luptele de stradă continuă în Grecia. "Tineretul se radicalizează"