Atac armat la o școală din Moscova unde 20 de elevi au fost luați ostatici. Agresorul a fost neutralizat

Atac armat la o școală din Moscova unde 20 de elevi au fost luați ostatici. Agresorul a fost neutralizat

Un bărbat înarmat a luat astăzi ostatici câteva zeci de elevi într-o şcoală din Moscova, unde a rănit doi poliţişti, informează portalul de ştiri Life News. Suspectul a fost în final neutralizat de forțele speciale ruse, fără ca presa să explice dacă acesta a fost capturat sau ucis.

Elevii captivi au fost eliberați. Potrivit sursei citate, este vorba despre o şcoală situată în nord-estul capitalei Rusiei, iar atacatorul este chiar unul dintre elevi, după ce inițial se spusese că ar fi vorba de un părinte.

Potrivit Reuters, care citează tot Life News, unul dintre poliţiştii împuşcaţi ar fi murit. Un profesor a murit, de asemenea, în urma rănilor suferite. Site-ul Russia Today scrie că cel puțin 20 de copii sunt luați osatici în școala din nord-estul capitalei ruse. Poliția a reușit să evacueze ceilalți elevi din școală. Imaginile difuzate de televiziunile ruse arată grupuri compacte de elevi alergând afară din școală. Toate școlile din Rusia sunt păzite de gardieni înarmați în baza unei legi adoptate in 2004 după atentatul terorist de la Beslan. Se pare că victima era chiar paznicul clădirii care a încercat să îl oprească pe agresorul care a rănit apoi un profesor. Poliția a anunțat că suspectul și-a strâns toți ostaticii într-un laborator de biologie și nu a avut nicio revendicare.

Ne puteți urmări și pe Google News