Evenimentul Zilei > Justitie > ASUL DIN MÂNECĂ! Tudorel Toader va îndeplini cerinţelor hotărârii-pilot a CEDO privind condiţiile din penitenciare
ASUL DIN MÂNECĂ! Tudorel Toader va îndeplini cerinţelor hotărârii-pilot a CEDO privind condiţiile din penitenciare

ASUL DIN MÂNECĂ! Tudorel Toader va îndeplini cerinţelor hotărârii-pilot a CEDO privind condiţiile din penitenciare

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a susţinut astăzi, că este redactată de multă vreme foaia de parcurs pentru îndeplinirea cerinţelor hotărârii-pilot a CEDO privind condiţiile din penitenciare. Miai mult, ministrul a declarat presei că a discutat deja cu premierul Mihai Tudose pe acest subiect, urmând să prezinte în Guvern reformele pentru acest obictiv strategic.

"Pe data de 25 ianuarie trebuie, ca termen limită, să prezentăm foaia de parcurs. Noi avem foaia de parcurs de multă vreme redactată. În fiecare zi mai adăugăm câte ceva. (…) Eu voi avea întrevedere, experţii vor avea întrevedere la Grefa Curţii. Voi prezenta în Guvern. Am vorbit şi cu premierul în acest sens, după care, cel mai probabil luni, pe 22 ianuarie, trimitem memorandum, foaia de parcurs, la CEDO", a afirmat Toader la ieşirea din sediul CSM.

Acesta a anunţat că urmează să prezinte la Ministerul Justiţiei (MJ) elemente ale foii de parcurs.

Anterior, ministrul Tudorel Toader anunţa pe Facebook că pe 16 ianuarie conducerea MJ va avea o întrevedere cu preşedintele CEDO pe această temă.

"Ulterior, o echipă de experţi de la justiţie – externe – interne – finanţe – probaţiune şi ANP va avea o întrevedere cu personalul din Grefa CEDO. Întrevederea se va desfăşura la sediul CEDO şi se va referi la punerea în executare a măsurilor luate. Memorandumul va fi supus Guvernului spre aprobare. Pe data de 22 ianuarie 2018, Memorandumul va fi transmis la CEDO", preciza Toader.

Luni, MJ a găzduit întâlnirea Grupului de lucru care a avut ca scop discutarea calendarului pentru punerea în aplicare a măsurilor în vederea soluţionării problemei supra-aglomerării carcerale şi a condiţiilor de detenţie.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: