30,31 mai

 

Astrologia poate proveni dintr-o civilizație anterioară. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

Pe 30 mai s-au născut Petru cel Mare, Mihail Bakunin, Peter Carl Faberge, Howard Hawks, Aleksei Leonov,  Keir Dullea, Marie Fredriksson, Constantin Gogu, Doina Cornea, Mihai Botez. S-au născut pe 31 mai:  Walt Whitman, Clint Eastwood, Don Ameche, Brooke Shields, Saint-John Perse, John “Bonzo” Bonham,  Nicu Alifantis, Adriana Bittel, Onisifor Ghibu, Răsvan Popescu.

 

Pe 30 mai sunt, în calendarul fix creştin-ortodox, Sfinţii Isaachie, Varlaam şi Natalie. Pe 31 mai sunt, în calendarul creștin-ortodox fix, Sfinții Ermie, Eusebiu și Haralambie.

Prin unele cărţi mai vechi se pomeneşte de o “sărbătoare a boilor”, pe 31 mai, când boii erau lăsaţi să se odihnească. Uneori li se punea o cunună de flori pe coarne. Dar de ce oare sunt anual peste cincizeci de sărbători ale lupilor, cu vedeta necontestată Filipul cel Mare, Lupul Şchiop, şi numai două, trei sărbători ale animalelor domestice, ale calului, ale boilor… de ce nu este şi o sărbătoare folclorică a… pisicii? Bună întrebare!

Iarăşi am primit o căruţă de corespondenţă! Îmi spuneţi, mă rugaţi, mă somaţi, mă îmbiaţi, mă provocaţi – ca să vă spun mai multe despre astrologie…

Nu este niciun secret. Haide să clarificăm şi pentru domniile voastre… şi să începem cu începutul, cu originea Astrologiei.

Astrologia este de natură divină. Izvoarele biblice arată că a fost adusă pe pământ împreună cu alte ştiinţe de “îngerii care s-au lăsat să cadă”. Disidenţa îngerilor, a ajutoarelor zeilor, vezi titanomahia, este un motiv prezent în mai toate religiile pământene. Deci, un fapt autentic, istoric, s-a întâmplat undeva, cândva! Ca și Potopul. În orice caz, să reţinem factorul exterior. Astrologia nu a fost inventată de oameni, de civilizaţia actuală, ci a fost moştenită, adusă de undeva!

Pe măsură ce înaintez în vârstă şi informaţiile se adună, sunt din ce în ce mai favorabil ideii civilizaţiilor succesive, poate chiar patru-cinci la număr, care s-au perindat pe Pământ, după cum spun religiile vechi.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE