Evenimentul Zilei > International > Astăzi este „judecat” Trump de Curtea de apel din San Francisco. Ce sentinţă credeţi că se va da?
Astăzi este  „judecat” Trump de Curtea de apel din San Francisco. Ce sentinţă credeţi că se va da?

Astăzi este „judecat” Trump de Curtea de apel din San Francisco. Ce sentinţă credeţi că se va da?

Decreterul prezidențial ani-imigrație i-a dat numai bătaie de cap lui Donald Trump. Revolta liderilor statelor lumii, a oamenilor care circulau liber, a viitorilor imigranţi, a companiilor multinaţionale care au angajaţi de peste tot, au creat un fenomen pe care doar Justiţia ar putea să-l potolească. Aşa că astăzi Curtea de apel din San Francisco va asculta şi analiza argumentele administrației Trump dar și ale statelor Washington și Minnesota.

Este ştiut faptul că şi  foștii secretari de stat americani John Kerry,Madeleine Albright se numără printre membrii democraților care sprijină blocarea unora din prevederile cheie ale decretului. Democrații au argumentat că ordinul executiv "este prost gândit, prost pus în practică, și prost explicat”.

Potrivit Europa Liberă, democraţii susțin că ordinul executiv pune în pericol securitatea națională prin faptul că alimentează sentimentele anti-americane și propaganda Organizației teroriste a Statului Islamic.

Să nu uităm de marile companii tehnologice: Microsoft, Google și Appel care s-au adresat, de asemeni, Curții de apel din San Francisco, argumentând că ordinul prezidențial "creează greutăți serioase firmelor americane” şi că nu vor mai putea aduce tineri talentaţi în domeniul IT aşa cum au procedat până acum.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: