Editura Evenimentul si Capital

S-A EXTRAS bonul CÂȘTIGĂTOR la a doua loterie ocazională: ESTE în valoare de 135 de lei, extras pe 23 mai!

Autor: | | 5 Comentarii | 3292 Vizualizari

Astăzi, începând cu ora 17, a avut loc a doua loterie ocazională a bonurilor fiscale. În prima etapă de selecție, s-a extras ziua, luna și valoarea bonurilor câștigătoare. Este vorba de suma de 135 de lei, pe bonuri emise pe data de 23 mai.

Ulterior, dintre bonurile astfel rezultate, se vor extrage maximum 100, care vor împărți premiul de un milion de lei,ceea ce înseamnă că valoarea medie a câștigului per bon va fi de minimum 10.000 de lei.

OMFP nr. 745 din 25 Iunie 2015, Ordin pentru organizarea unei extrageri ocazionale a Loteriei bonurilor fiscal, a fost publicat în MO 0460 din 25 iunie. Iată ce prevăd noile norme. În același Monitor Oficial a fost publicată Lege nr. 166 din 24 Iunie 2015, privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale.

Începând cu intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe, la extragerile loteriei bonurilor fiscale din perioada următoare se vor acorda un număr de maxim 100 premii, scriu consultanții de la Benta Consult.

Legea nr. 166/2016 prezintă două structuri conceptuale distincte: introduce o nouă procedură privind câștigătorii la loteria bonurilor fiscale; b. corectează o eroare legislativă din OG nr. 28/1999 privind casele de marcat fiscale cu privire la aplicarea sancțiunii contravenționale asupra operatorilor economici.

- Dacă există un număr mai mare de bonuri fiscale câștigătoare se organizează o extragere suplimentară prin care se vor extrage aleator 100 câștigători. Din punct de vedere procedural, o persoană fizică ce deține un bon fiscal original declarat câștigător va depune la ANAF acest bon, primind de la autoritatea fiscală o copie conformă cu originalul.

- Autoritățile fiscale centralizează la unitățile locale toate bonurile fiscale revendicate ca fiind câștigătoare și întocmesc o listă centralizatoare cu posibilii câștigători. Din această listă se vor extrage cele 100 de premii.

- A doua modificare prevăzută de lege se adresează operatorilor economici sancționați contravențional pentru nerespectarea regimului de utilizare al caselor de marcat fiscale.

- În luna mai 2015, prin OG nr. 10/2015 s-a stabilit faptul că un operator economic poate achita de 10 ori amenda contravențională primită ca sancțiune alternativă la suspendarea activității acestuia. Aceeași prevedere normativă stabilea faptul că suma nu se restituie dacă în urma deciziei instanței se constată că operatorul economic nu trebuia astfel sancționat.

- Desigur, această situație este una de încălcare evidentă a drepturilor de proprietate privată. Legea analizată astăzi abrogă precizarea că respectiva sumă nu se restituie dacă operatorul economic câștigă în fața instanței de judecată competente.

- În acest sens, interpretăm prevederea normativă ca o posibilitate a operatorului economic sancționat eronat să solicite la rambursare suma achitată pentru continuarea activității.

Iată, în detaliu, cum va avea loc extragerea bonurilor câștigătoare, potrivit comunicatului Loteriei Române

Prima extragere Extragerea va fi realizată cu urnele și bilele pe care Loteria Română le utilizează pentru tragerile loto, în prezența unei comisii formate din câte un reprezentant al MFP, ANAF și CNLR, iar bilele și urnele vor fi verificate în prezența comisiei înainte de extragere. Depunerea cererilor de revendicare se realizează începând cu prima zi după efectuarea extragerii, timp de 30 de zile, prin depunerea în original a bonului fiscal câștigător emis în perioada 29 martie – 31 mai 2015, alături de copia actului de identitate și de o cerere, la orice administrație fiscală din structura Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Un bon fiscal este considerat câștigător doar dacă are înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul și seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data și ora emiterii precum și numărul de ordine).

Traian Basescu arunca BOMBA! Pe cine vrea candidat la prezidentiale! Este fara PRECEDENT

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI