Evenimentul Zilei > Actualitate > Asiaticele sperie Los Angelesul

Asiaticele sperie Los Angelesul

Imaginile clasice cu baietii rai, precum James Dean sau Vin Diesel, gonind frenetic in cursele de masini sunt acum simple clisee pentru politistii din Los Angeles, care se confrunta in ultima vreme cu o noua provocare: cursele ilegale organizate de adolescentele asiatice.

Inspirate de jocurile pe calculator ale fratilor mai mari sau de idolii japonezi precum Nadine Toyoda, tinerele sunt din ce in ce mai implicate in noua distractie, care costa insa anual vietile a peste 100 de oameni, potrivit politistilor americani. „Tinerele asiatice sunt noua problema. Uneori nu ne ramane decat sa ne rugam de acesti copii sa inceteze. Unii nici macar nu au permis de conducere”, spune Chris Ortell, sergent de politie in Los Angeles.

Jackie Q. are 16 ani si este deja veterana in cursele de masini ilegale. Fiica unui medic sud-coreean, ea viseaza sa studieze Medicina la Universitea Stanford. Asta nu o impiedica sa-si riste viata pe sosele.

Jackie Q: plateste scump pentru pasiunea ei excentrica: mii de dolari investiti in bjuteria ei pe patru roti, o leziune craniana in urma unui accident si dosar penal pentru crima. Tanara spune ca-si propune „sa se mai calmeze”, insa nu-si poate imagina viata fara viteza. Ea poate castiga si 4.000 de dolari in urma unei singure curse. „Am condus cu peste 140 km/h pe Sunset Boulevard, am depasit-o si pe Lindsay Lohan si pe paparazzi, la ora 3 noaptea. Parintii mei credeau ca sunt cu prietenii”, povesteste adolescenta.

In urma cu doua saptamani, autoritatile californiene au marit amenzile atat pentru organizatorii curselor, cat si pentru spectatorii acestora

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: