Potrivit normelor legale naționale și comunitare în vigoare, schema de compensare a investitorilor este declanșată fie în baza deciziei ASF, fie în baza hotărârii autorității judiciare, indiferent care dintre acestea intervine prima. Pentru a putea primi despăgubirile, clienții Harinvest trebuie să fie atenți la termenele stabilite de către instanță, în cadrul procedurii de insolvență.

Astfel, până pe 12 mai 2014, investitorii trebuie să se înscrie la masa credală.  Termenul limită pentru fixarea creanțelor, întocmirea, afișarea și comunicarea tabelului preliminar al creanțelor a fost stabilit la 3 iunie 2014. Ttermenul limită pentru afișarea tabelului definitiv al creanțelor este 19 iunie 2014.

Ședința adunării creditorilor a fost fixată de către administratorul judiciar pentru data de 16 iunie 2014, iar noul termen de fond este 18 iunie 2014.

Fondul de Compensare a Investitorilor îi va despăgubi pe clienții Harinvest în limita unui plafon maxim de 20.000 de euro.

”Este necesar ca toți clienții Harinvest, care se consideră prejudiciați de către societate, să se înscrie la masa credală până la data de 12 mai 2014. FCI va lua în considerare doar cererile de compensare a investitorilor care au depus declarații de creanță și care au fost înregistrate în tabelul definitiv al creanțelor”, se arată într-un comunicat remis de ASF.

Toate cererile de înscriere la masa credală urmează să fie depuse la grefa instanței, respectiv Tribunalul Vâlcea.

Te-ar putea interesa și: