Evenimentul Zilei > Actualitate > Arșinel, despre acuzațiile că a „fentat” lista de transplanturi: „Era să nu mă mai simt”
Arșinel, despre acuzațiile că a „fentat” lista de transplanturi: „Era să nu mă mai simt”

Arșinel, despre acuzațiile că a „fentat” lista de transplanturi: „Era să nu mă mai simt”

Alexandru Arşinel a avut de suferit în ultimii ani după ce a fost acuzat în mai multe rânduri că a fost supus la un transplant fără să respecte lista de transplanturi.

Prezent în emisiunea „În fața ta” de la Digi24, iată ce a răspuns actorul la acuzația că ar fi „fentat” lista de aşteptare pentru transplant pe care le consideră odioase și lipsite de orice fel de bază. 

– Aţi fost pe vreo listă de aşteptare pentru transplant?

–  De 40 de ani sunt în evidenţa spitalului Davila. De 40 de ani. Am avut peste 30 şi ceva de colici renale care mi-au terminat rinichiul, mai funcţiona 6%. De 40 de ani se ştia. Pe lista spitalului, a lui Lucan. De 40 de ani.

– Cum v-aţi simţit când aţi văzut acele critici?

– Era să nu mă mai simt. Oribil.

Transplantul de rinichi suferit de Alexandru Arşinel la Cluj s-a transformat într-un scandal naţional. Preşedintele unei asociaţii care se ocupă de pacienţii cu insuficienţă renală va înainta plângeri la Parchet, la Ministerul Sănătăţii, la Preşedinţie şi la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Asociaţia Bolnavilor Transplantaţi  şi şeful Agenţiei de Transplant critică demersul.

Ce spun pacienţii 

Valentin Clampariu este un tânăr de 22 de ani din Alba Iulia care face dializă de 14 ani la o clinică din Cluj. “E o nesimţire. Poate că rinichiul pe care i l-a dat lui Arşinel mi-ar fi fost bun mine. Eu am fost acum 7-8 ani la teste pentru primirea unui rinichi, dar nu m-am calificat, de atunci nu am fost chemat”. Valentin are grupa O1, la fel cu Alexandru Arşinel. El a spus că nu ar trebuie să se ţină cont de valoarea socială a pacientului atunci când se face un transplant: “Boala nu alege, poţi să fii tu cel mai mare actor, că boala nu alege”, scrie Adevărul.ro