Elton John sare în apărarea ducilor de Sussex şi cere mass-media britanice să se calmeze scriind pe social media: „Eu am plătit un avion privat cu emisii zero pentru  Meghan şi Harry în deplasarea la Nisa”.
Aşadar după polemici grele, cel care a clarificat situaţia a fost Elton John,  privind atacurile în mass-media despre călătoria (a câta?) cu un avion privat a principelui Harry şi a soţiei sale Meghan Markle la Nisa.
Elton John a făcut o postare pe social media cu un ton iritat:
Le-am plătit călătoria la vila noastră”, a declarat cântăreţul, explicând şi de  ce. „Mama principelui Harry, Diana, era una dintre cele mai dragi prietene ale mele. Şi nutresc un profund sentiment, am chiar o obligaţie, să-l protejez pe Harry  de amestecul presei, care a contribuit la moartea prematură a Dianei. După un an foarte agitat care continuă cu munca lor în acte de caritate, David şi cu mine doream ca tânăra familie să petreacă o vacanţă privată în siguranţă şi linişte la vila noastră. Şi pentru a le oferi un nivel crescut de protecţie, le-am furnizat un zbor privat’, a scris artistul.

În ceea ce priveşte polemicile despre pretenţiile ecologiste ale perechii în contrast cu cele 4 avioane private folosite în doar 4 zile, Elton John a dat asigurări că „pentru a susţine implicarea prinţului Harry în ceea ce priveşte mediul înconjurător, am ales un avion cu emisii zero, oferind contribuţia adecvată conform  Carboon Footprint” – amprenta de carbon –  este un parametru utilizat pentru estimarea emisiilor de gaz de seră.