Armata israeliană, în stare de alertă. Hezbollah a amenințat că va riposta unui raid

Armata israeliană, în stare de alertă. Hezbollah a amenințat că va riposta unui raid

Trupele israeliene aflate la granița cu Libanul sunt în stare de alertă după ce gruparea teroristă Hezbollah a amenințat că va riposta la un raid israelian, potrivit unui post de radio militar din Israel.

"Armata a ordonat agricultorilor israelieni să nu se apropie de frontieră, există mişcări ale unor vehicule militare în apropiere de frontieră", a precizat postul de radio. Informația nu a fost însă confirmată de către armata israeliană. Pe de altă parte, gruparea şiită libaneză a ameninţat ieri că va riposta unui prim raid al Israelului împotriva uneia dintre poziţiile sale din Liban după războiul din 2006.

"Luni seara, avioane ale inamicului israelian au bombardat o poziţie a Hezbollah de la frontiera libanezo-siriană, în apropierea regiunii Janta, din Bekaa, în est. Vom alege momentul, locul şi modalitatea potrivite pentru a răspunde", au precizat reprezentanții Hezbollah.

O sursă din serviciile libaneze de securitate a precizat, marți, pentru AFP, că două raiduri au vizat "o ţintă" a Hezbollah de la frontiera libanezo-siriană, fără a oferi detalii suplimentare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a subliniat marţi că Israelul face "tot ceea ce este necesar" pentru a se apăra, răspunzând unei întrebări despre acest raid. Dar "nu vom spune ceea ce facem sau nu facem", a adăugat el.