ARAD: Fostul lider al tinerilor PDL a luat şefia PSD

ARAD: Fostul lider al tinerilor PDL a luat şefia PSD

Deputatul Ciprian Luca, singurul candidat intrat în cursă, a fost ales, ieri, noul preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Arad, cu 124 de voturi.

Pentru el au votat toţi delegaţii prezenţi la şedinţă. Noul lider al social-democraţior din municipiul Arad vrea, în principal, să crească numărul de voturi obţinute la euroalegeri faţă de alegerile locale şi parlamentare. Ciprian Luca este fostul preşedinte al organizaţiei de tineret a PDL Arad şi fostul vicepreşedinte al PDL Arad, poziţie din care critica PSD-ul. El a trecut la social-democraţi la sfârşitul anului 2008, înaintea alegerilor parlamentare. Ulterior a obţinut un mandat de deputat din partea PSDÂPC în Colegiul 5 din judeţul Arad, unde a luat 25,07 la sută din voturi.

Nevoie de sânge proaspăt

Prezentă la Arad pentru a monitoriza alegerile de la municipiu şi a-l susţine pe preşedintele ales, alături de deputaţii Nicolae Bănicioiu şi Oana Niculescu Mizil, senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că PSD se va înnoi, iar în partid vor mai veni inclusiv membrii din alte partide. “Eu zic să vă mai aşteptaţi la surprize. Cred că trebuie să întinerim foarte mult echipa, cred că trebuie să aducem sânge proaspăt şi cred că trebuie să îi trimitem acasă pe băieţii ăştia de la PDL. Să le arătăm cum e să piardă aşa cum a pierdut Radu Berceanu la Dolj, unde 50 la sută este, pentru noi, o ţintă minimă”, a spus Olguţa Vasilescu, precizând că la Arad există un bazin de stânga foarte important pe care PSD poate să-l recucerească.

Ne puteți urmări și pe Google News

Liber la intrări în PSD

În PSD Arad se discută de venirea în partid inclusiv a fostului preşedinte al organizaţiei municipale a PNL Arad, Tiberiu Dekany. Liderii PSD Arad susţin însă că acesta nu şi-a depus încă adeziunea şi că au existat “doar discuţii”, însă unii social-democraţi au discutat deja despre venirea sa în partid. PSD e gata să-şi primească inamicii cu braţele deschise pentru că nu există limită în ceea ce priveşte opoziţia faţă de PSD pe care să o fi făcut viitori membrii ai partidului.“Atât timp cât împărtăşeşte valorile PSD şi programul nostru cu care am candidat la alegeri, oricine este binevenit alături de noi”, a explicat Olguţa Vasilescu. Peste o săptămână, în PSD Arad vor avea loc alegeri pentru conducerea judeţeană a filialei.