iPhone: aplicaţia care ar putea revoluţiona telefonia

iPhone: aplicaţia care ar putea revoluţiona telefonia

Apple lucrează la un program care ar putea transforma viitoarele iPhone în secretare. Mobilul va procesa şi aplica toate comenzile vocale pe care le faci.

Cea mai importantă aplicaţie la noile iPhone Apple ar putea fi ceva de neînchipuit: un asistent virtual care procesează şi execută comenzile tale vocale. În prezent, există aplicaţii care execută comenzi prin intermediul vocii: pe iPhone poţi alege "Voice Actions", iar pe sistemul de operare Android este "Voice Search". Prin acestea poţi face căutări pe Google, poţi face apeluri sau poţi să porneşti playerul muzical. Însă ceea ce vrea Apple prin noul soft este cu totul revoluţionar. "Ţine minte, să cumpăr lapte" Caracteristica esenţială va fi interactivitatea. De exemplu, să presupunem că ai o întâlnire, îi spui telefonului toate datele, iar el va opera instant o programare în calendar şi, în funcţie de cum e setat, te va anunţa. Te întorci de la serviciu şi vrei să-ţi amintească cineva că trebuie să cumperi pâine. E simplu, îi spui: "Când ajungem pe strada Bradului, la numărul 7, anunţă-mă că trebuie să fac cumpărături". Telefonul va sincroniza datele cu hărţile din sistemul de operare al Apple şi te va anunţa în timp util. Dacă vrei să ajunge pe o anumită stradă, îl întrebi cum ajungi acolo, iar o sincronizare prin GPS îţi va da răspunsul în câteva secunde. Potrivit unei surse din cadrul Apple, citată de jurnaliştii de la 9to5Mac, aplicaţia se va activa ţinând apăsat câteva secunde butonul "Home" al iPhone. Automat, o interfaţă vocală te va informa că ai activat softul şi va aştepta comenzile tale. Secretara personală Ca un asistent real, pentru a evita erorile, telefonul îţi va spune fiecare pas pe care îl face pentru a executa operaţiunea pe care ai cerut-o. De exemplu, dacă vrei să-i trimiţi un e-mail unui prieten, te va ruga să-i confirmi dacă adresa este corectă şi te va întreba dacă ceea ce conţine a fost scris după dictare corect. Din primele informaţii, următorul iPhone ar urma să fie lansat la începutul lunii viitoare. NOUL IPHONE ÎN VIZIUNEA UNOR ARTIŞTI La fel ca în Star Trek: tastatură pe bază de laser, imagine holografică Un film de un minut, în care e prezentat un concept al noului telefon de la Apple, face senzaţie pe internet. De la design, până la aplicaţii, totul este de domeniul SF-ului. Modelul din prezentare e subţire, are grosimea unui caiet de 48 de file. În aplicaţia de notiţe, poţi trage tastatura în afara telefonului. Cum? Se va acţiona un laser care va genera o tastatură virtuală mai mare pe suprafaţa din imediata apropiere a telefonului. În plus, la fel cum măreşti o poză pe un ecran cu touchscreen, poţi redimensiona şi respectiva tastatură. Tot ce scrii va apărea în fişierul pe care l-ai deschis. În acelaşi filmuleţ este prezentată şi o aplicaţie parcă făcută după Star Trek.

Dacă vrei să vezi un film pe un ecran mai mare, pur şi simplu acţionezi un efect din playerul video al iPhone-ului şi imaginile vor apărea sub forma unei holograme, mare cam cât dimensiunile unui ecran de laptop. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/lzsBwnv_dAg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News