Evenimentul Zilei > Social > Aparatul casnic care ne îmbolnăvește. Nu mai face niciodată greșeala asta!
Aparatul casnic care ne îmbolnăvește. Nu mai face niciodată greșeala asta!

Aparatul casnic care ne îmbolnăvește. Nu mai face niciodată greșeala asta!

Hainele umede pot fi lăsate peste noapte în mașina de spălat, dar nu mai mult de 12 ore.

Un tehnician avertizează că păstrarea pentru un timp îndelungat a hainelor umede în mașina de spălat favorizează dezvoltarea de bacterii.

Spălatul rufelor înseamnă o activitate nu tocmai plăcută în multe gospodării, iar de multe ori se ajunge în situația de a se încurca ciclurile de spălare folosite.

Lucinda Ottusch, un purtător de cuvânt la Institutul Whirlpool spune că rufele pot fi lăsate până la 12 ore în mașina de spălat. În acest interval, este puțin probabil ca rufele să prindă un miros nedorit sau să se dezvolte mucegai.

Și celebra scriitoare și vedetă de televiziune Martha Stewart a vorbit despre acest subiect. Întrebată dacă este în regulă să lași peste noapte hainele în mașina de spălat, Martha a răspuns: „Aș spune că este perfect în regulă. Adică, nu trebuie să le lași pentru o lungă perioadă de timp, o săptămână, să zicem, asta e clar! Dar, dacă te trezești dimineața și arunci hainele în uscător, probabil că ar trebui să fie în regulă”.

Cum poți determina dacă hainele au, totuși, nevoie de o a doua spălare? După miros. Mucegaiul și bacteriile încep să crească pe haine umede și emană un miros foarte înțepător.

Pe de altă parte, un tehnician australian care se ocupă cu reparatul mașinilor de spălat avertizează oamenii să nu închidă niciodată ușa când mașina nu este folosită, deoarece mucegaiul și bacteriile nedorite pot începe să crească în spațiile umede și neaerisite.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.