Apă sfinţită la robinet

Apă sfinţită la robinet

Timişorenii vor bea şi în acest an apă sfinţită direct de la robinetele din bucătării şi, mai mult, au ocazia să se spele în apă sfinţită, ori de câte ori vor să facă baie.

Asta se întâmplă după ce astăzi, în cadrul unei tradiţii care durează de câţiva ani, preotul ortodox Zaharia Pereş a sfinţit apa în Staţia de tratare. Prin staţia de tratare Bega trece fiecare centimetru cub de apă care se distribuie de către societatea Aquatim în oraş.

“Este o tradiţie la care ţinem foarte mult”, a declarat Ilie Vlaicu, directorul Aquatim.

Apă sfinţită la domiciliu pentru bătrâni nedeplasabili

Aproximativ 90 de persoane vârstnice, din Târgu Jiu, care nu se pot deplasa, au primit apă sfinţită direct la domiciliu de la poliţiştii comunitari. Aghiasma a fost luată de la biserica din zona Bârseşti şi distribuită bătrânilor în sticle din plastic. Vârstnicii au fost bucuroşi că au primit de Boboteaza apă sfinţită şi că pot să păstreaze tradiţia. (Alin Ion)

La Arad, agheasmă mare din apele Iordanului

Mii de credincioşi arădeni au luat agheasmă mare dintr-un izvor în care se află apă adusă tocmai din râul Iordan, în care s-a botezat Iisus.

De Bobotează, localnicii din Almaş şi din satele învecinate, se adună la biserică încă de dimineaţă. După slujba religioasă, se sfinţeşte apa într-un loc unic în zonă. Preotul din Almaş sfinţeşte apa în Fântâna Iordanului, care îşi are izvorul direct de sub altarul bisericii şi nu seacă şi nu îngheaţă niciodată. Numele fântânii se leagă direct de râul Iordan, pentru că atunci când a fost finalizată a fost sfinţită cu apă adusă de o măicuţă tocmai din râul Iordanului. Călugării de la Mănăstirea Bodrog, de lângă municipiul Arad, au sfinţit, conform tradiţiei, apele Mureşului. (Alex Negru)

Ne puteți urmări și pe Google News