Evenimentul Zilei > Actualitate > Anunţ-şoc făut de Soros! Sprijin incredibil de 220 de milioane de dolari. Cine beneficiază de sumă
Anunţ-şoc făut de Soros! Sprijin incredibil de 220 de milioane de dolari. Cine beneficiază de sumă

Anunţ-şoc făut de Soros! Sprijin incredibil de 220 de milioane de dolari. Cine beneficiază de sumă

Organizaţia filantropică a lui George Soros, Open Society Foundations, investeşte 220 de milioane de dolari în organizaţiile afro-americanilor.

Aşadar, Open Society Foundations, grupul filantropic fondat de magnatul de afaceri George Soros, a anunțat că investește 220 de milioane de dolari în eforturile de a obține egalitatea rasială în America.

Mai multe organizaţii care militează în favoarea dreptăţii rasiale, vor primi aceste sume imense de la miliardarul Gerprge Soros.

Din cei 220 de milioane de dolari, fundația va investi 150 de milioane de dolari în subvenții pe parcursul a cinci ani pentru grupuri selectate, inclusiv organizații progresiste și în curs de dezvoltare, cum ar fi Black Voters Matter Fund și Repairers of Breach – un grup fondat de Rev. Dr. William J. Barber II.

Banii vor susține, de asemenea, mai multe organizații de drepturi civile agro-americane, precum inițiativa pentru egalitate în justiție, care a fost fondată de avocatul pentru drepturile civile Bryan Stevenson şi prezentat în filmul “Just Mercy” din 2019.

Fundațiile „Open Society” vor investi 70 milioane de dolari suplimentari în subvenții locale care vor susține modificări ale poliției și justiției penale. Acești bani vor fi folosiți și pentru a plăti pe cei cu implicare civică și pentru a organiza stagii și instruire politică pentru tineri.

Această iniţiativă intervine în contextul unor manifestaţii la nivel naţional în favoarea egalităţii rasiale şi unei reforme a poliţiei, declanşare de uciderea afroamericanului George Floyd. Tot din aceste fonduri se vor finanţa oportunităţi de angajare civică şi se vor organiza stagii de formare politică destinate tinerilor.

Preşedintele Open Society Foundations Patrick Gaspard anunţă într-un interviu că organizaţia vizează să exploateze impulsul faţă de justiţia rasială şi să le ofere organizaţiilor spaţiu să gândească pe termen lung.

Alexander Soros, care munceşte alături de tatăl său ca vicepreședinte al Open Society, a declarat că noua investiție este „pentru acțiuni urgente și îndrăznețe”. „Aceste investiții vor împuternici liderii dovediți din comunitatea afro-americană care luptă împotriva unor metode ale poliției, să termine cu încarcerarea în masă…”, a spus fiul lui Soros.

”Există acest apel la dreptate în comunităţile de culoare, o explozie nu doar de simpatie, ci şi de solidaritate din toate părţile”, a adăugat el.

”Aşadar a venit timpul să dublăm. Şi înţelegem că putem paria pe aceşti activişti – de culoare şi albi – care văd în acest moment nu doar un moment de creştere ci de reformă la scară mare”

”Revendicările prezentate acum nu vor fi soluţionate peste noapte, iar noi ştim că privirile presei şi aleşilor se vor îndrepta în altă parte, dar avem nevoie să susţinem aceste momente. Dacă spunem că «vieţile celor de culoare contează», trebuie să spunem că «structurile şiorganizaţiile celor de culoare contează”, a declarat  Soros, potrivit New York Times.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: