Evenimentul ZileiSocialAnunt de ULTIMA ORA! Cand va fi gata METROUL din DRUMUL TABEREI

Anunt de ULTIMA ORA! Cand va fi gata METROUL din DRUMUL TABEREI

Anunt de ULTIMA ORA! Cand va fi gata METROUL din DRUMUL TABEREI
Veste tristă pentru locuitorii cartierul bucureştean Drumul Taberei. Conducerea Metrorex a anunţat că finalizarea lucrărilor va fi gata la începutul anului 2018

Bucureştenii din Drumul Taberei vor putea circula cu metroul abia din a doua parte a anului 2018, şi nu de la finele acestui an, după cum anunţau recent autorităţile. 

„Metrorex continuă proiectul într-un ritm accelerat şi susţinut şi, ca soluţie de accelerare a procesului, a demarat deja achiziţia sistemului de siguranţă, cu utilizarea materialului rulant existent şi montarea echipamentelor pe trenurile din flota sa. Finalizarea lucrărilor este estimată pentru primul semestru al anului 2018", a declarat pentru economica.net Marin Aldea, directorul general al Metrorex.

Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv Valea Ialomiţei, a fost prevăzută iniţial pentru punerea în funcţiune la sfârşitul anului 2017. Punerea în funcţiune cu călători va depinde, însă, de soluţionarea contestaţiilor sau reluarea licitaţiei pentru achiziţia de noi trenuri şi, respectiv, demararea achiziţiei sistemului de siguranţă a traficului (care trebuie montat pe trenurile noi).

El a mai spus că motivele de amânare a termenului propus sunt independente de societate. Principalele trei cauze care ar putea duce la amânarea inaugurării acestui tronson în 2017 ar fi: atingerea parametrilor proiectaţi pentru instalaţii pe parcursul probelor tehnologice după terminarea lucrărilor, contractarea cu întârziere – din cauza unor contestaţii în procedura de achiziţie – a sistemului de siguranţă a traficului şi finanţarea insuficientă a lucrărilor pe anul 2017.

 

 


Accesează: