Evenimentul Zilei > Sport > Anunț de ultimă oră al organizatorilor. Ce se întâmplă cu meciurile de la Australian Open
Anunț de ultimă oră al organizatorilor. Ce se întâmplă cu meciurile de la Australian Open

Anunț de ultimă oră al organizatorilor. Ce se întâmplă cu meciurile de la Australian Open

Măsuri organizatorice inedite pregătite pentru turneul de la Australian Open.

Primul turneu de Grand Slam al anului va debuta luni. Șefii A.O. anunță că vor introduce un sistem de măsurare a poluării aerului, o premieră pentru istoria competiției de la Antipozi. Dacă va constata că s-a atins un anumit grad de poluare, sistemul poate antrena după sine suspendarea partidelor!

Concret, jocul va fi suspendat dacă totalul de particule fine solide şi lichide din aer atinge 200, respectiv al cincilea grad de pe această scară de măsurare a calităţii aerului. Al patrulea grad, între 97 şi 200, va conduce la o dezbatere între serviciul medical şi organizatori pentru a şti dacă se poate continua jocul. Arbitrul va putea întrerupe meciul dacă el consideră că acest lucru se impune.

Aceste reguli se vor aplica la toate meciurile din exterior şi de pe terenurile cu acoperiş retractabil. Mai mult, un meci se va relua doar după închiderea acoperişului! De asemenea, un meci nu va putea fi întrerupt înainte de disputarea unui număr egal de game-uri sau la finalul unui tiebreak, dacă acesta are loc.

Primul turneu de Mare Şlem din 2020 debutează luni, dar meciurile de calificare au ridicat deja numeroase critici, mai mulţi jucători fiind obligaţi să abandoneze din cauza aerului nerespirabil.