Începerea mandatului noii echipe a Comisiei Europene, condusă de Ursula von der Leyen, va fi amânată probabil până la 1 decembrie, din cauza procedurilor pentru validarea candidaturilor transmise de România, Ungaria şi Franţa, declara sâmbătă David Sassoli, preşedintele Parlamentului European.

„Preşedintele PE şi liderii grupurilor politice au analizat rezultatele audierilor parlamentare. Un proces democratic şi transparent. Parlamentul vrea să voteze la timp pentru a permite începerea mandatului noii Comisii Europene pe 1 decembrie şi cere numirea rapidă a celor trei comisari desemnaţi”, a declarat Jaume Duch Guillot, purtătorul de cuvânt şi directorul de comunicare al Legislativului UE.

„Parlamentul UE este angajat într-un mecanism transparent, dar acum sigur că vor fi propuşi alţi trei comisari de către România, Ungaria şi Franţa. Vom iniţia în Parlament examinarea candidaturilor. Cred că poate că nu va mai fi posibil să respectăm data de 1 noiembrie, am merge spre 1 decembrie”, a afirmat el, zilele trecute, potrivit digi24.

„Acum, dacă se ajunge la desemnarea altor trei comisari şi la un mecanism de evaluare a intereselor financiare, iar apoi la audieri în Parlament, nu se întâmplă nimic dacă se amână procedura câteva săptămâni”, a mai precizat David Sassoli.