Antonio Banderas, intruchiparea lui Zorro

Antonio Banderas, intruchiparea lui Zorro

O accidentare severa la varsta de 14 ani a curmat posibila cariera de fotbalist pe care ar fi putut s-o aiba Antonio Banderas.

Dupa ce a pus ghetele in cui, viitorul star hollywoodian s-a mutat la Madrid, pentru a intra in lumea divertismentului si a cinematografiei. Sansa ii surade atunci cand regizorul Pedro Almodovar il distribuie in mai multe filme, intre anii 1982 si 1990. Una dintre aceste productii, „Atame!”, este remarcata si in SUA. Antonio este incurajat de acest succes si se muta peste Ocean.

Este distribuit in filme precum „Mambo Kings” si „Philadelphia”, cel din urma fiind recompensat cu Premiul Oscar. In 1995 primeste rolul principal in productia de succes semnata de Robert Rodriguez, „Desperado”, cu Salma Hayek. Urmeaza musicalul „Evita”, alaturi de Madonna. Isi cunoaste viitoarea sotie, pe Melanie Griffith, in timpul filmarilor pentru pelicula „Two Much”, in 1995, iar cei doi mai joaca impreuna si in productia „Crazy in Alabama”, din 1998. Primeste aplauze pentru interpretarea legendarului Zorro, din productia „Masca lui Zorro”. Banderas a fost primul actor spaniol care l-a interpretat pe celebrul personaj .

CASNICIE

Ne puteți urmări și pe Google News

Mariaj cu Melanie Griffith > In 1996, Antonio Banderas divorteaza de sotia sa, Ana Leza, pentru a se insura cu Melanie Griffith, cu trei ani mai in varsta decat acesta.

> Cei doi au impreuna o fiica , pe nume Stella del Carmen Banderas Griffith, care a avut o scurta aparitie in filmul „Crazy in Alabama”. Regia filmului a fost semnata de Antonio Banderas.