Antonel promite metrou în Drumul Taberei

Antonel promite metrou în Drumul Taberei

Candidatul PNL la sectorul 6 zice că va face tot ce n-a făcut fostul liberal Poteraş în patru ani şi că va guverna cu poporul, prin referendumuri.

Liberalul Antonel Tănase are 36 de ani, şi, până acum un an, împărţea puterea în Capitală cu PD-ul, de la înălţimea funcţiei de preşedinte al Consiliului General al Municipiului Bucureşti. A prezidat astfel numeroase proiecte de urbanism şi concesiuni de terenuri votate din belşug în mandatul Alianţei PNL-PD, pe care zice că şi le asumă, chiar dacă au ieşit prost. A intrat în PNL din 1991, mânat de admiraţia faţă de Brătieni, şi susţine că şi în el zace un războinic, cum au fost înaintaşii liberali, chiar dacă-l cheamă Antonel şi azi e silit să lupte cu alte arme faţă de perioada Brătienilor. Omul lui Orban

Pentru că, în sfârşit, i-a sunat ceasul în politică, Antonel Tănase consideră că, după ce a fost patru ani consilier general, se simte perfect pentru funcţia de primar al sectorului 6. Va candida cu un fost şi un actual primar, PSD-istul Dan Darabont şi PD-L-istul Cristian Poteraş, în fapt „doi foşti“ cum îi place lui Tănase să le spună. Antonel Tănase se bazează şi pe sprijinul şefului său de organizaţie, ministrul Ludovic Orban, care i-a fost protector şi la Primăria Capitalei.

De aceea, dar şi pentru că era o provocare şi o onoare, Antonel a acceptat, pe ultima sută de metri a guvernării, funcţia de secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Noua funcţie îi permite candidatului să promită, cu siguranţa celui care deţine şi vrabia din mână şi cioara de pe gard, că locuitorii sectorului 6 vor beneficia de metrou Drumul Taberei-Universitate, dacă-l aleg pe el ca primar.

Admite că acesta e un subiect mult discutat şi promis de primarii Capitalei, dar spune că atuul lui va fi tocmai consultarea populaţiei: „Vă aduceţi aminte, Băsescu cum a făcut campanie «spuneţi DA pentru Bucureşti»? A întrebat cetăţenii. A făcut Cristian Poteraş aşa ceva? Nu. Eu o să fac trimestrial, dacă nu în fiecare lună, câte o campanie publică de consultare a cetăţenilor. Că fără asta nu poţi să faci nimic“. Să trăim bine la noi acasă!

Şi dacă cetăţenii vor spune da, din 2009 Tănase e pregătit să dea drumul la licitaţia pentru execuţia metroului. „Spun asta azi - ca secretar de stat la Transporturi, şi ca primar ce voi fi atunci“, se încurajează Antonel. Numele lui Băsescu revine în discuţie şi cu ocazia menţionării veniturilor la bugetul Capitalei.

„Noi avem acum venituri bugetare la 75% din media europeană, dar confortul urban e balcanic, la 30- 40%, dacă nu mai rău, şi atunci cetăţenii asta aşteaptă, la nivelul de venituri la care au ajuns, şi un confort corespunzător. Nu e vorba de fiţe, trebuie să trăim bine şi la noi acasă!“, parafrazează Tănase.

Întrebat dacă e un admirator ascuns al stilului Băsescu, Antonel neagă vehement şi-şi face probabil cruce cu limba la gândul că ar putea fi asociat cu primul om în stat. Aşa că trece repede la alte planuri pe care le are cu sectorul 6. Parcări supraetajate între blocuri, locuri de joacă, Poliţie Comunitară, anveloparea blocurilor pentru scăderea facturilor la întreţinere etc.

„Eu stau tot la bloc, şi la trei camere am plătit 5,5 milioane de lei la întreţinere. Voi îndatora primăria, pentru că bugetul îmi va permite în următorii ani, şi voi face un credit pentru acoperirea a 66% din costurile anvelopării blocurilor. Restul vine de la guvern. Astfel scade factura la întreţinere cu 40%“, explică Tănase, candidatul care crede că va fi preferat de locuitorii sectorului 6 pentru că oferă competenţă şi credibilitate. PROFIL

Un liberal cu sânge de agricultor Antonel Tănase, fiul unor agricultori din Galaţi, nu s-a făcut popă, doctor sau poliţist, cum ar fi dorit părinţii lui, ci a urmat ASE-ul şi Istoria, devenind doctor în economie şi cu un master în istorie. De mic visa să devină om politic, aşa că la 19 ani a intrat în PNL Galaţi, pentru că în comuna natală, Independenţa, nu ajunsese liberalismul. Spune că n-a fost avid după funcţii, preferând să-şi facă mai întâi un rost: o firmă de consultanţă financiară împreună cu soţia, ceea ce le permite să-şi trimită fetiţele la grădiniţe particulare, să meargă în concediu o dată pe an şi să facă politică fără apăsarea zilei de mâine.

ACUZAŢIE

700 de milioane de euro, degeaba Bugetul sectorului 6 este de 800 de milioane de lei. Tănase socoteşte că în patru ani Poteraş a avut pe mână 800 de milioane de euro pe care i-a cheltuit degeaba. În fapt, Poteraş a avut pe mână şi un credit de 50 de milioane de euro. „Ce a făcut cu banii? Nu se vede nimic. Sunt 16 proiecte cu care a candidat şi nu a realizat niciunul. Când l-am luat la întrebări, a preferat să treacă la PD-L“, explică Tănase.

Ca viitor primar, el socoteşte că până în 2012 Bucureştiul va cunoaşte o explozie a veniturilor, deci asta-i va creşte bugetul la sector până la 250 de milioane de euro anual. „Vă daţi seama câte putem să facem cu un miliard de euro până în 2012?“, promite retoric Antonel Tănase.

Ne puteți urmări și pe Google News