Potrivit informațiilor oferite de Administrația Națională de Meteorologie, miercuri și joi, între orele 15:00 și 2:00, în județele Bihor, Arad, Hunedoara, Timiş şi Caraş-Severin vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, care se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi vijelii.

Izolat va cădea grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică se pot semnala şi în nord-vestul teritoriului.

Prognoza pentru zona municipiului București

Vremea se va menține frumoasă și călduroasă după-amiaza.

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie de
evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Cum va fi vremea miercuri

ANM a emis prognoza pentru miercuri, 5 august. Potrivit meteorologilor, în regiunile sud-vestice şi local în cele nord-vestice, instabilitatea atmosferică se vă manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, posibil grindină şi cantități de apă ce vor depăși 20…25 l/mp.

În restul teritoriului, vremea vă fi predominant frumoasă, dar călduroasa după-amiaza îndeosebi la câmpie, cu cerul variabil şi doar izolat ploi de scurtă durată, probabilitatea mai mare de apariție a lor fiind în zona montană. Vântul vă sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în jumătatea de sud a ţării şi la munte, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 34 de grade.

În Capitală, vremea se vă menține frumoasă şi călduroasa după-amiaza. Cerul vă fi variabil, iar vântul vă sufla slab şi moderat, cu ușoare intensificări. Temperatura maximã se vă situa în jurul a 33 de grade.

La munte în masivele vestice şi sud-vestice vremea se vă răcori faţă de ziua precedentă şi vor fi local averse, frecvente descărcări electrice, vijelii şi posibil grindină. Ploile vor avea mai ales caracter torențial, iar pe suprafețe mici cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp. În restul zonei montane, cerul vă fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile doar cu totul izolat, cu o probabilitate mai mare în masivele nordice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare ziua dar de scurtă durată şi în timpul ploilor.

La mare, vremea va fi frumoasă, cu cerul mai mult senin. Vântul va sufla moderat cu unele intensificări. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 29 de grade. Temperatura apei mării vă avea valori de 25..26 de grade.