Klaus Iohannis are, acasă la Sibiu, nu mai puțin de șase pisici, arată Antena3.ro. Pisicile îl plac, dar și el pe ele. Așa se face că, la scurt timp după ce s-a instalat la Cotroceni, aici au ajuns și trei pisici. Prima a fost mică și neagră. Potrivit sursei citate, felinele de la palat sunt răsfățatele personalului, nu numai ale cuplului Iohannis.

Dacă unii dintre demnitari au preferat animale de rasă, alții au salvat patrupede direct de pe stradă. Este cazul fostului președinte al țării, Traian Băsescu, care a adoptat mai mulți câini maidanezi. Băsescu are acum cinci câini, dintre care trei luați de pe stradă, și o pisică.

Asemeni lui, și Victor Ponta a adoptat un maidanez, Freddy, în 2013. Politicianul și-a propus atunci să fie un exemplu pentru români, pentru a rezolva, prin adopții, problema câinilor fără stăpâni.  

Ludovic Orban, mai arată jurnaliștii Antena3.ro, e și el mare iubitor de animale. Bunăoară, liberalul a înfiat o pisicuță pe care a găsit-o pe stradă și care acum își face veacul alături de el, în birou. Politicianul mai are un câine, golden retriwer, dar susține că pisica îl ajută cu adevărat să scape de stres.

Adrian Năstaseare și el, la moșia de la Cornu, un câine, dar trăiește înconjurat de 20 de pisici semi-sălbatice.

Liderul social-democraților este însă ceva mai excentric. Pasionat de pescuit, a amenajat un iaz în curtea sediului PSD, pe care l-a populat cu pești exotici. (Sursa foto: Antena3.ro)

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: