Editura Evenimentul si Capital

EVZ a avut dreptate! ANI l-a declarat INCOMPATIBIL pe cumătrul lui Liviu Dragnea. Primarul din Zimnicea primea chirie de la Tel Drum, firma „moșită” de liderul PSD

Documentul care a stat la baza deciziei ANI de a-l declara incompatibil pe edilul din Zimnicea a fost publicat, în premieră, de EVZ, în anul 2013
Autor: | | 4 Comentarii | 863 Vizualizari

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a anunțat, astăzi, că a constatat starea de incompatibilitate în cazul primarului din Zimnicea, Petre Parvu. Edilul este acuzat că a încheiat contracte, în numele primăriei, cu celebra firmă Tel Drum, înființată și privatizată dubios la inițiativa liderului PSD, Liviu Dragnea, în timp ce primea chirie de la această societate, căreia îi închiriase garsoniera personală. Despre acest caz, Evenimentul zilei a relatat, în premieră, pe 20 iulie 2013. Edilul este cumătru cu Liviu Dragnea, dar și cu miliardarul Ioan Nicolae. Amândoi i-au cununat copiii.

Inspectorii de integritarte au stabilit că Petre Pârvu, în calitate de primar al oraşului Zimnicea, judeţul Teleorman, a semnat mai multe contracte de furnizare, de prestări servicii şi de lucrări, precum şi facturile aferente acestora, încheiate între Primăria Zimnicea şi societatea Tel Drum SA Alexandria. Potrivit ANI, Petre Pârvu a fost în aceste situaţii în conflict de interese de natură administrativă, întrucât în perioada în care a semnat contractele avea cu firma Tel Drum Alexandria un contract de închiriere şi un contract de comodat (folosinţă) pentru un imobil proprietatea primarului.

Celebra firmă Tel Drum, înființată și privatizată dubios la inițiativa lui Dragnea, a închiriat, pe 14 iulie 2005, o garsoniera de la primarul orasului Zimnicea, Petre Pârvu. Chiria lunară: 1.000.000 de lei. Contract valabil până în 2015.

Petre Pîrvu, primarul din Zimnicea a fost declarat incompatibil de ANI

Tel Drum SA este o firmă de construcții celebră pentru presupusele legături cu Liviu Dragnea. Firma Tel Drum a aparținut până în 2002 Consiliului Județean Teleorman. În 2002, când Liviu Dragnea era președintele CJ Teleorman, Tel Drum a fost privatizată. Unicul acționar al firmei a devenit Marian Fiscuci, un prieten apropiat al lui Dragnea. Ulterior, firma i-a mai avut printre acționari pe doi foști colegi de facultate de-ai lui Dragnea, Liviu Lucian Dobrescu si Mugurel Sorin Gheorghiaș. Marian Vanghelie a lansat în spațiul public acuzații privind presupusul control total exercitat de Dragnea asupra firmei, dar liderul PSD a negat mereu aceste acuzații.

În plus, este bine de știut că Petre Pârvu are două fete cu nași de cununie celebri: Ioan Niculae, patronul de la InterAgro și Liviu Dragnea.

Potrivit prevederilor legale, persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

Documentul care a stat la baza deciziei ANI, publicat de EVZ în 2013

În iulie 2013, Evenimentul zilei atrăgea atenți că Tel Drum, firma „moșită” de Liviu Dragnea a făcut afaceri dubioase cu primarul din Zimnicea, Petre Pîrvu care se afla, astfel, în conflict de interese.

În articolul semnat de Petrișor Cană și Violeta Fotache, EVZ a relatat: „Un document-surpriză, intrat în posesia EVZ, arată o altă afacere cu iz penal, de data aceasta în legătură cu Tel Drum, firma "moşită" spre privatizare de vicepremierul Liviu Dragnea, pe vremea când conducea destinele judeţului Teleorman, din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Celebra firmă Tel Drum, înfiinţată şi privatizată dubios la iniţiativa lui Dragnea, a închiriat, pe 14 iulie 2005, o garsonieră de la primarul oraşului Zimnicea, Petre Pârvu. Chiria lunară: 1.000.000 de lei. Contract valabil până în 2015”.

Liviu Dragnea, lovitura DURA pentru Viorica Dancila! I-a spus-o de fata cu toata lumea!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI