Algeria a oferit aseară o nouă mare surpriză a Cupei Mondiale, după ce a reuşit s-o ţină în şah pe Anglia, scor 0-0. Cu doar două puncte acumulate în două partide, Anglia nu mai are decât o singură variantă în ultima etapă: victorie cu Slovenia.

În ziua în care a împlinit 64 de ani, Fabio Capello, selecţionerul Angliei, s-a gândit să evite orice emoţii şi l-a scos din poarta britanicilor pe Robert Green, portarul care a gafat în partida cu SUA. În locul acestuia a fost preferat veteranul David James, care va împlini 40 de ani pe 1 august, fiind cel mai vârstnic jucător de la turneul final.

Capello a avut însă mari bătăi de cap cu lipsa de eficacitate a echipei sale. Englezii au avut câteva ocazii, dar impresia generală lăsată de Anglia a fost deplorabilă. Mai mult, atacantul african Matmour putea să dea lovitura, în minutul 64, după o greşeală a lui Terry, dar a fost blocat în ultimul moment de portarul James.
CONCURS EVZ
Cu toate că a fost prima întâlnire directă dintre Anglia şi Algeria, englezii îşi păstrează bilanţul defensiv bun în faţa echipelor din Africa –  selecţionata "Three Lions"primind o singură dată gol în cele şase confruntări cu echipe de pe "Continentul Negru" la Cupa Mondială. Algeria primise gol în toate meciurile pe care le jucase până acum la Cupa Mondială. 17 din cei 23 de jucători algerieni convocaţi la tunreul final sunt născuţi în Franţa.
Anglia este pe locul trei în Grupa C, la egalitate de puncte cu SUA şi la două puncte în urma Sloveniei, pe care o va întâlni în ultimul meci.

ANGLIA – ALGERIA 0-0
min. 90 – Final de meci. Huiduieli la Cape Town pentru englezi şi bucurie pe banca algeriană, după un meci slab.
min. 85 – Lacen este avertizat şi el de arbitrul uzbek.
min. 83 – Plictiseala nu ocoleşte nici sfârşitul de meci la Cape Town. Englezii sunt neputincioşi, în timp ce algerienii par să fie mulţumiţi de scorul afişat pe tabela de marcaj. În tribune, suporterii englezi sunt din ce în ce mai tăcuţi.
min. 77 – Engelzii domină, însă algerienii rezistă. Presiunea creşte constant la poarta lui Mbolhi, dar super-jucătorii Angliei nu găsesc calea spre gol.
min. 70 – Heskey şutează spre poartă, Halliceh deviază, iar mingea cade pe plasa porţii algeriene. A fost prima ocazie de gol a reprizei secunde pentru englezi.
min. 65 – Englezii au trecut la conducerea jocului, deşi nici oamenii lui Capello, antrenorul italian care astăzi împlineşte 64 de ani, nu sunt prea insistenţi în atac. James şi-a salvat echipa din mare încurcătură, după ce Terry a pasat neglijent spre propria poarta.
min. 58 – Cartonaş galben pentru Jaime Carragher.
min. 55 – Gerrard nu se regăseşte nici el, dar nici Heskey – cei doi englezi având execuţii foarte slabe în apropierea porţii algeriene. Ritmul meciului este lent. Niciuna dintre echipe nu riscă. Spectacolul lipseşte. 
min. 50 – În afară de cele două porţi, echipele nu par să fi schimbat nimic faţă de prima repriză. Algerienii atacă foarte timid, iar englezii par inofensivi în ofensivă. Până în acest moment, meciul dintre Anglia şi Algeria este unul dintre cele mai slabe ale turneului.
min. 46 – A început partea secundă a meciului.
min. 45 – Pauză la Cape Town. Anglia – Algeria 0-0.
min. 41 – Rooney a încercat şi el să îl păcălească pe Mbolhi cu un şut de la distanţă, dar portarul algerian nu a greşit nici de această dată.
min. 38 – Ziani şutează puţin pe lângă poarta lui James. Mijlocaşul algerian este cel mai activ om al echipei sale la mijlocul terenului. La cealaltă poartă, Mbolhi a mai reţinut o minge. De această dată, cel care a trimis-o spre poarta algeriană a fost Gareth Barry.
min. 33 – Frank Lampard a irosit cea mai mare ocazie de gol a meciului. Mijlocaşul lui Chelsea nu a reuşit să îl învingă pe Mbolhi de la aproximativ 12 metri de poartă.
min. 30 – Gerrard şi-a mai încercat o dată norocul de la distanţă, însă portarul algerian a reţinut şi de această dată fără emoţii.
min. 25 – Echilibrul şi plictiseala domnesc la Cape Town. Algerienii sunt maeştrii ai uciderii jocului, după cum au arătat şi în partida cu Slovenia, iar englezii lui Capello nu par să fi găsit încă drumul spre poarta lui Mbolhi.
min. 15 – Ocazii puţine de gol la Cape Town. Atât englezii, cât şi algerienii par să aibă mari dificultăţi la construcţie. Jucătorii ambelor echipe greşesc foarte multe pase la mijlocul terenului.
min. 10 – Gerrard a şutat slab spre poarta algerienilor, însă portarul Mbolhi a reţinut cu siguranţă. David James a fost şi el pus în dificultate, însă veteranul goalkeeper englez a respins din faţa lui Karim Matmour.
min. 5 – Startul meciului este greoi. Niciuna dintre cele două echipe nu se aruncă în atac. Englezii sunt echipa mai valoroasă, însă acest lucru nu s-a văzut deloc în primele minute de la Cape Town. Partida este echilibrată.
min. 1 – A început partida de la Cape Town. Algerienii au avut lovitura de start a meciului.

Grupa C

Anglia: James – Johnson, Carragher, Terry, A. Cole – Lennon, Lampard, Barry, Gerrard – Rooney, Heskey. Antrenor: Fabio Capello.

Algeria: Mbolhi – Belhadj, Hallice, Yahia, Bougherra – Yebda, Ziani, Lacen, Kadir – Marmour, Boudebuz. Antrenor: Rabah Saadane

Arbitru: Ravshan Irmatov (Uzbekistan)

Stadion: Green Point Stadium, Cape Town