Evenimentul Zilei > International > Angela MERKEL susţine dreptul ISRAELULUI de a se apăra în faţa mişcării HAMAS
Angela MERKEL susţine dreptul ISRAELULUI de a se apăra în faţa mişcării HAMAS

Angela MERKEL susţine dreptul ISRAELULUI de a se apăra în faţa mişcării HAMAS

Cancelarul german Angela Merkel a susţinut, azi, dreptul Israelului de a se apăra „în mod adecvat” în faţa atacurilor mişcării islamiste Hamas, avertizând că aceasta din urmă foloseşte arme de nouă generaţie.

„Ambele părţi trebuie să accepte compromisuri dureroase, însă noi suntem de partea Israelului, în ceea ce priveşte autoapărarea”, a declarat cancelarul german într-o conferinţă de presă la Berlin, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Ea a calificat drept „îngrijorător” faptul că gruparea Hamas dispune de noi arme performante, dând exemplul rachetelor lansate de la mare distanţă în ultimele zile asupra teritoriului israelian.

Totuşi, Angela Merkel a insistat asupra necesităţii soluţionării politice a conflictului şi a precizat că sprijină iniţiativa Egiptului în direcţia obţinerii unei încetări a focului, exprimându-şi totodată speranţa că demersurile guvernului de la Cairo vor fi sprijinite şi de celelalte state arabe.

Soluţia conflictului dintre israelieni şi palestinieni nu poate fi decât una politică odată cu constituirea a două state, a conchis şefa executivului german.

După 11 zile de la iniţierea raidurilor aeriene asupra Fâşiei Gaza, teritoriu controlat de mişcarea Hamas, armata israeliană a lansat, joi seară, faza terestră a operaţiunii, obiectivul guvernului condus de premierul Benjamin Netanyahu fiind anihilarea capacităţii militare a acestei grupări islamiste.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News