Ion Ardeal Ieremia, secretar de Stat în Ministerul Culturii, povestește pe contul personal de Facebook cum un consultant artistic al Teatrului German din Timișoara ar fi încercat să găsească adresa de email a poetului francez Molière! Dorea să-l întrebe despre drepturile de autor.

„Domnule primar Robu, cu fiecare zi care trece fără să organizați un concurs pentru un management profesionist la Teatrul German, ne facem de mirul lumii!!! Distinsa din imagine, pe numele ei de intelectual Elisa Covaci, consultant artistic (Dumnezeule Mare!!!) acolo, cerea adresa de email a lui Moliere pentru o corespondență pe tema dreptului de autor… Sau, mă rog, dați-i-o dumneavoastră, dacă o aveți!”, a povestit Ion Ardeal Ieremia.

Secretarul Ministerului Culturii se arată idignat de cum a fost posibil ca o astfel de persoană să ajungă consultant artistic la Teatrul German din Timișoara: „Eu sunt om de teatru, lucrez de 20 de ani în clădirea respectivă, nu am auzit-o niciodată, nu am văzut-o niciodată, nu știu cine e. A apărut de nicăieri pe funcția de consultant artistic, ceea ce presupune că excelezi în consultanță artistică, ești supracalificat, la mintea mea. Conform fișei postului ești cineva care îl consiliezi pe director, pe managerul instituției să ia cea mai bună decizie din punct de vedere cultural”.

În opinia lui Ion Ardeal Ieremia, nu contează când a fost angajată Elisa Covaci, ci „cum a fost angajată, doar în baza unui concurs, cine a fost Comisia? Comisia a fost probabil formată din oameni din teatrul respectiv, oameni cu experiență în teatru, cred, teoretic”.

Deocamdată, din partea directorului interimar al Teatrului German nu a venit nicio reacție.