Andy Schleck, noul lider al Turului Franţei 2010

Andy Schleck, noul lider al Turului Franţei 2010

Luxemburghezul Andy Schleck, ocupantul poziţiei secunde în ierarhia generală de anul trecut, este noul lider al Turului Franţei 2010.

Schleck a îmbrăcat pentru prima oară în carieră tricoul galben, după ce precedentul lider al ierarhiei generale a Turului Franţei, Cadel Evans, a suferit mult în etapa a noua, care s-a întins pe distanţa a 204,5 kilometri, între Morzine-Avoriaz şi Saint-Jean-de-Maurienne.

Schleck şi campionul de anul trecut, ibericul Alberto Contador, s-au desprins de principali rivali din ierarhia generală pe ultima căţărare a zilei, cea de pe Col de la Madeleine, lăsându-i în urmă pe Evans, Lance Armstrong sau Carlos Sastre. Luxemburghezul şi Contador i-au ajuns din urmă şi pe ultimii cinci rutieri din grupul de 12, care evadaseră cu 150 de kilometri înainte de finalul etapei.

Cei şapte rutieri s-au luptat pentru victoria de etapă, care i-a aparţinut francezului Sandy Casar, acesta depăşindu-i la sprint pe ibericul Luis Leon Sanchez şi pe italianul Damiano Cunego.

Ne puteți urmări și pe Google News

În clasamentul general, Andy Schleck are un avans de 41 de secunde faţă de Alberto Contador, care caută cel de-al treilea succes în Turul Franţei. Lance Armstrong a trecut linia de sosire pe locul 18, la aproape trei minute distanţă de câştigătorul etapei, în timp ce Sastre a fost al 27-lea.