Andrei Marga cere Guvernului majorarea bugetului ICR

Andrei Marga cere Guvernului majorarea bugetului ICR

Preşedintele Institutului Cultural Român, Andrei Marga, a declarat, azi, la Senat, că a întreprins deja demersuri la autorităţile guvernamentale pentru suplimentarea bugetului ICR, în vederea acoperirii cheltuielilor cu salariile şi programele culturale derulate.

Fostul ministru de Externe a participat, marţi, la Senat, la o dezbatere privind mecanismele de promovare a imagini României în exterior, organizată de comisiile de politică externă ale Parlamentului, informează Agerpres.

"Azi au plecat solicitările către autorităţile guvernamentale pentru a suplimenta bugetul ICR, mai cu seamă că pe agendă sunt câteva acţiuni mari, urgente, deci, sunt făcute demersurile ca bugetul să fie în ordine. Sumele necesare pentru ca institutul să poată plăti salariile şi să acopere toate programele angajate", a spus Marga, pentru Agerpres.

De asemenea, referitor la numirea sa în funcţia de preşedinte ICR fără să fi fost audiat în prealabil de comisiile de politică externă şi de cultură ale Senatului, Marga şi-a motivat absenţa de la audieri prin faptul că atunci când a fost invitat la Senat se afla în Germania şi nu putea ajunge în timp util la Bucureşti.

Ne puteți urmări și pe Google News

'Eram în Germania pentru a face şi corectura la un volum care apare zilele următoare, iar anunţul că are loc audierea l-am primit după-amiaza la ora cinci, când numai cu un avion personal puteam să ajung la Bucureşti. Neavând avion personal, nu am putut ajunge', a explicat Andrei Marga.

Pe 11 septembrie, plenul Senatului a aprobat validarea lui Andrei Marga în funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român (ICR), deşi acesta nu a fost audiat în Comisia pentru cultură şi cea pentru politică externă ale acestui for legislativ.

Guvernul a redus bugetul Institutului Cultural Român cu peste 30%, scădere care compromite parteneriatele ICR aflate deja în derulare şi afectează credibilitatea acestuia, a precizat ICR într-un comunicat emis pe 26 august.

Potrivit ICR, la rectificarea bugetară operată de Guvern, în august, bugetul Institutului Cultural Român a fost redus cu 14.560.000 de lei, de la 43.000.000 de lei, ajungând astfel la 28.440.000 de lei.