Evenimentul Zilei > Justitie > Andrei Chiliman a fost ACHITAT! Decizie nu e definitivă
Andrei Chiliman a fost ACHITAT! Decizie nu e definitivă

Andrei Chiliman a fost ACHITAT! Decizie nu e definitivă

Fostul primar de la Sectorul 1, Andrei Chiliman, a fost achitat de magistrații de la Judecătoria Sectorului 1. Decizia nu este definitivă.

În același dosar au fost achitate şi celelalte două persoane cercetate în dosar, Petrică Marius Ionescu, fost directorul executiv al Direcţiei Utilităţi Publice din primărie, şi Georgiana Constantina Derdene, fost şef serviciu în cadrul Serviciului Utilităţi Publice, fiind acuzaţi tot de abuz în serviciu.

"În baza art. 396 alin. (5) din Codul de procedură penală rap. la art. 16 alin. (1) lit. b) teza I din Codul de procedură penală, dispune achitarea inculpatului Chiliman Andrei Ioan, în ceea ce priveşte săvârşirea infracţiunii de „abuz în serviciu”, faptă prevăzută în art. 297 alin. (1) din Codul penal. În baza art. 396 alin. (5) din Codul de procedură penală rap. la art. 16 alin. (1) lit. b) teza I din Codul de procedură penală, dispune achitarea inculpatului Ionescu Petrică Marius, în ceea ce priveşte săvârşirea infracţiunii de „abuz în serviciu”, faptă prevăzută în art. 297 alin. (1) din Codul penal. În baza art. 396 alin. (5) din Codul de procedură penală rap. la art. 16 alin. (1) lit. b) teza I din Codul de procedură penală, dispune achitarea inculpatei Derdene Georgiana Constantina, în ceea ce priveşte săvârşirea infracţiunii de „abuz în serviciu”, faptă prevăzută în art. 297 alin. (1) din Codul penal", se arată în decizia Judecătoriei Sectorului 1, citată de Mediafax. Cauza a fost trimisă în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în octombrie 2015.

Andrei Chiliman este acuzat că, împreună cu Petrică Marius Ionescu şi Georgiana Constantina Derdene, a emis, în mod ilegal, o autorizaţie de funcţionare pentru o terasă, fără acordul unora dintre vecinii "direct afectaţi şi cunoscând opoziţia fermă şi explicită a acestora pentru eliberarea autorizaţiei".

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.