Anchetă în urma incendiului. Flăcările au distrus un centru comecial din Sectorul 5. Pagubele sunt uriașe

Anchetă în urma incendiului. Flăcările au distrus un centru comecial din Sectorul 5. Pagubele sunt uriașe Sursa: Inquam Photos / Edward Andrei Popa

Anchetatorii iau în calcul absolut toate variantele, de la un scurtcircuit până la o defecțiune a unui aparat sau chiar o scânteie scăpată de sub control, de la o mașină de gătit. Nu se știe dacă centrul comercial avea sau nu asigurare.

Autoritățile au demarat o amplă anchetă în cazul incendiului devastator care a distrus marți un centru comercial din sectorul 5 al Capitalei. Cauza incendiului nu a fost încă stabilită. Anchetatorii iau în calcul absolut toate variantele, de la un scurtcircuit eletric până la o defecțiune a unui aparat sau chiar o scânteie scăpată de sub control, de la o mașină de gătit, scrie Antena 3. Centrul comercial de pe calea 13 septembrie din București fusese amendat în trecut pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu.

Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Reprezentanţi ai Inspecţiei de Stat în Construcţii au fost prezenţi la faţa locului şi urmează să evalueze structural imobilul. Pentru că este vorba despre o structură metalică, există risc de prăbușire. Pentru a evita orice fel de probleme, în zonă a fost asigurat un perimetru de siguranţă.

Incendiu devastator

Incendiul de la centrul comecial a izbucnit marți după-amiază. Focul a pornit de la acoperișul clădirii, dar din cauza vântului puternic, s-a extins extrem de rapid la toată construcția și amenința să ajungă și la imobilele din apropiere. Peste 200 de clienți și angajați, aflați în acel moment în interior au fost evaucați. La fel s-a întâmplat și cu locatarii unui bloc din apropiere. Inspectoratul pentru Situații de Urgență le-a cerut oamenilor prin sistemul RO-ALERT să se adăpostească de urgenţă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Pentru lichidarea incendiului au acționat 27 de autospeciale de stingere, şase autoscări şi două autospeciale de descarcerare, în timp ce opt ambulanţe au fost trimise la locul incendiului. Din fericire nimeni nu a fost rănit, dar pagubele sunt uriașe.

Cinci ore de luptă cu flăcările

Focul extrem de violent a cuprins  și a distrus întregul imobil, pe o suprafaţă totală de aproximativ 1.200 de metri pătraţi. Nu sunt încă informații oficiale care să arate dacă centrul comercial avea sau nu asigurare contra incendiilor. După cinci ore de luptă continuă cu flăcările pompierii au reușit să stingă incendiul. În zonă au fost semnalate și degajări mari de fum.

Sursa: Inquam Photos / Edward Andrei Popa

Incendiul a perturbat și activtatea instituției prezidențiale. Klaus Iohannis care participa la o întâlnire cu presa împreună cu președintele Poloniei, Andrzej Duda, și-a întrerupt discursul după ce alarma de incendiu a fost declanşată. Palatul Cotroceni se află în Sectorul 5 al Capitalei, aproape de locul în care a izbucnit incendiul.