Evenimentul Zilei > Economie > Anchetă a Consiliului Concurenței la mai multe LANȚURI DE MAGAZINE, suspectate de fixarea prețurilor
Anchetă a Consiliului Concurenței la mai multe LANȚURI DE MAGAZINE, suspectate de fixarea prețurilor

Anchetă a Consiliului Concurenței la mai multe LANȚURI DE MAGAZINE, suspectate de fixarea prețurilor

Consiliul Concurenţei (CC) a declanşat o investigaţie privind posibila încălcare a regulilor de concurenţă naţionale şi comunitare de societăţile active pe piaţa comercializării de produse alimentare din România, a anunțat astăzi CC.

Investigaţia vizează unele lanturi de retail din România şi furnizori ai acestora: Auchan România SA, Carrefour România SA, România Hypermarche SA (Cora), Kaufland România SCS şi Trident Trans Tex, scrie în comunicat. 

 
„Am finalizat recent o investigaţie de mare amploare în acest domeniu ale cărei rezultate le vom anunţa până la sfârşitul acestei luni. Avem, însă, avem indicii privind o posibilă fixare a preţurilor între alţi retaileri şi furnizorii lor. Înţelegerile privind fixarea preţurilor reprezintă o serioasă abatere de la principiul liberei concurenţe pe piaţă, având ca efect prejudicierea consumatorilor” a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurentei.

În cadrul inspecțiilor inopinate declanşate de Consiliul Concurenţei au fost  ridicate documente care sunt în prezent analizate, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei. 

„Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă preliminară în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial”, scrie în comunicatul Concurenței.