Anca Irina Lefter, de la genţile cu vinil la feminitatea extremă

Anca Irina Lefter, de la genţile cu vinil la feminitatea extremă

Designerul de accesorii Anca Irina Lefter lasează astăzi, la concept store-ul Ordinary People, colecţia IconSs.

O lume chic a anilor 50, eleganţa şi rafinamentul postbelic, dar şi imprimeurile de actualitate, sunt punctele forte ale noii colecţii care va fi prezentată într-un cadru artistic conceput în concordanţă cu tema şi susţinută de muzică live de vioară şi balet.

Absolventă a Liceului de Artă "Nicolae Tonitza" din Capitală, dar licenţiată în Management, Anca Irina Lefter poate fi încadrată cu uşurinţă în categoria artiştilor plastici complecşi. Pictează, fiind, din 2008, membră a Asociaţiei Artiştilor Plastici, creează accesorii inedite - genţile cu vinil, o marcă personală a artistei, fiind apreciate de vedete precum Tara McDonald sau David Guetta.

În vara lui 2009 a urmat cursurile Institute of European Design la Barcelona, secţiunea design de accesorii, iar lucrarea de absolvire s-a numit "La Mer" şi a avut-o ca muză  pe Brigitte Bardot. "Încerc să aduc unicitate în tot ce fac, să spun povestea…Caut să unesc două stiluri diferite , ceva original cu ceva practic, retro dar nou. Reinventez vechiul, îi dau alte atribuţii şi cred in visele mele pe care  le urmez", spune artista.

Ne puteți urmări și pe Google News

Colecţia "IconSs"  se desprinde de linia "de club" cu care ne-a obişnuit designerul şi se dedică în exlcusivitate eleganţei şi rafinamentului feminin. "Vedetă va fi geanta papion", ne spune Anca, făcând referire la unul dintre accesoriile sale de suflet, care are în spate povestea unei prietenii.

"Am creat această geantă cu o ocazie specială - concertul celui mai bun prieten al meu, pianistul italian Giuseppe Devastatto - şi aşa am imaginat un accesoriu care să se potrivească evenimentului", povesteşte designerul.

Deşi numai de doi ani în lumea modei, Anca Irina Lefter are proiecte puternice: urmează să deschidă un magazin la Londra, pe Camden Street, este în discuţii pentru o colaborare pe linia de accesorii cu unul dintre designerii casei italiene de modă Valentino şi urmează ca, în curând, să aibă propriul spaţiu la Etajul Designerilor în magazinul Cocor.